Stovky lidí přišly na autogramiádu Jiřího Kajínka (56): Nejsem vrahem, už na tom pracuju! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Stovky lidí přišly na autogramiádu Jiřího Kajínka (56): Nejsem vrahem, už na tom pracuju!

S knihou Můj život bez mříží.
S knihou Můj život bez mříží.  (Foto Aha! – Tonda Tran)

Omilostněný dvojnásobný vrah Jiří Kajínek (56) si i čtyři měsíce po propuštění z vězení užívá popularity. Včera v knihkupectví na Václavské náměstí podepisoval knihu Můj život bez mříží, kterou napsal před třemi lety, ještě když byl v kriminále.

Ani po hodině nebyl vidět konec fronty zájemců. „Kajínek je pro mě součást historie české justice a tohle autogramiáda roku,“ řekl Aha! Jiří Havránek z Klecan u Prahy, který si přivezl k podpisu několik fotek.

Kajínek lidem zopakoval, že bojuje za očištění svého jména. „Doufám, že přijde doba, kdy se ukáže, že nejsem vrahem. Už na tom pracuju,“ řekl muž, který si odseděl 23 let a povedlo se mu utéct i z nejstřeženější věznice na Mírově.

Řada lidí autogramiádu odsoudila s tím, že akce je neetická. „Některé osobnosti jsou kontroverzní a jiné nikoliv. Pokud nějakou knihu najdete v našich regálech, nesmíme se bát uspořádat setkání s jejím autorem z očí do očí,“ má jasno Petr Dobrovský.

Na vděčnost nezapomněl

Milost dal Kajínkovi v květnu Miloš Zeman (72) a on na něj nezapomněl ani včera. „Budu ho nejen volit, ale budu mu i nadosmrti vděčný,“ řekl.

Na video s Kajínkem během autogramiády se můžete podívat zde:



Přečtěte si
dandova
21. 9. 2017 • 12:00

Svatá prostoto.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.