Zátopková slaví 95: Překvapivá slova o stáří | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Zátopková slaví 95: Překvapivá slova o stáří

Oslavenkyně byla ve výborném rozpoložení. Těší se na odpočinek a pohodu.
Oslavenkyně byla ve výborném rozpoložení. Těší se na odpočinek a pohodu. (Blesk - Martin Sekanina)

Kdekdo si přijde starý už o čtyřicet let dřív než ona. Ale na Danu Zátopkovou prý přichází stáří až teď, což je vzhledem k tomu, že dnes bývalá oštěpařka oslaví pětadevadesáté narozeniny, opravdu úctyhodné.

I přes požehnaný věk elán paní Danu rozhodně neopouští. Před čtrnácti dny křtila knihu o atletice a celý minulý týden strávila na severu Moravy, kde se v roce 1922 ve Fryštátu narodila. V Kopřivnici tak stačila odstartovat běh pojmenovaný po svém manželovi Emilovi (+78), který by dnes také oslavil pětadevadesát let, a v Rožnově otevřela atletické hřiště.

„Do dvaadevadesáti se mně to ani nezdálo, ale teďka už je mi to úplně jasné. Jak už mám pětadevadesát, tak opravdu stáří teďka klepe a myslím to vážně,“ tvrdí Dana, která dnešní narozeniny oslaví obědem s ministrem obrany Martinem Stropnickým. „Když je člověk starý, tak i když všechno udělá, tak to strašně trvá, a to mě rozčiluje,“ povzdechla si jen olympijská vítězka z Helsinek, která se zotavila i z loňské zlomeniny krčku.

Na video s Danou Zátopkovou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
-bello-
19. 9. 2017 • 21:05

Je úžasná, když říká, že v 95 už jí jdou věci pomalu a strašně jí to rozčiluje

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.