Špatné zprávy pro Rychtáře: Odvolání mu nepomůže! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Špatné zprávy pro Rychtáře: Odvolání mu nepomůže!

Vila Helenka v Říčanech.
Vila Helenka v Říčanech. (Foto Aha! – Alexandr Malachovský, Marek Pátek, Pavel Machan, ara)

Urážel, neomluvil se a teď přijde o střechu nad hlavou! Přestože Josef Rychtář (59) doufá v zázrak v podobě zastavení exekuce na jeho podíl na vile v Říčanech, šance na záchranu majetku jsou mizivé...

Kdyby vdovec po Ivetě Bartošové (†48) držel jazyk za zuby a nenazval u soudu advokátku své exmanželky Dariny Nové (59) výrazy sv*ně, p*ča nebo k*rva, nemusel by teď řešit odvolání u exekutorské komory.

Termín dražby

Jak Aha! informovalo JUDr. Věra Sedloňová na něj podala exekuci k vymožení pořádkových pokut uložených soudním exekutorem ve výši 150 000 Kč. Proto exekutoři sáhli po Rychtářově jediném majetku, kterým je 5/24 podílu ve vile Helenka v hodnotě 1,2 milionu korun. Zbytek domu patří Darině. Elektronická dražba je dokonce už stanovena na 17. října.

Doufá v zázrak

Rychtář se ale nevzdává. „To je nějaký nesmysl. Proč by to mělo bejt? Myslím, že to asi nepůjde. Já jsem se proti tomu odvolal. To je jedna věc... A pak probíhá majetkové vypořádání, takže si myslím, že je to nesmysl,“ řekl Aha! vdovec.
Jeho šance jsou ale mizivé. „Dlužník má možnost podat návrh na zrušení exekuce na majetek, ale pokud nic jiného nemá, ve většině případech je návrh zamítnutý,“ dodává Strmiska.

Exekutor jde po majetku

I když se hodnota podílu nemovitosti může vzhledem k dlužné částce zdát neadekvátní, jde o běžný postup. „Exekutor by měl jít vždy přednostně po dostupném majetku, jako jsou třeba srážky ze mzdy. Platí, že exekutor by měl dlužníkovi způsobit vždy co nejmenší škodu. Pokud ale dlužník nic takového nemá, zastavuje se majetek – v tomto případě tedy podíl na nemovitosti. Jedná se o běžnou praxi,“ vysvětluje Oto Strmiska, výkonný ředitel společnosti Vasenaroky.cz.

Na video s Rychtářem se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.