Překvapivé rozhodnutí prince Charlese (68): To se královně nebude líbit! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Překvapivé rozhodnutí prince Charlese (68): To se královně nebude líbit!

Princ Charles chce udělat velkou změnu!
Princ Charles chce udělat velkou změnu! (Foto Profimedia.cz, Reuters, Channel Seven)

Topení a úklid obřího sídla stojí příliš peněz, soudí princ Charles (68) a plánuje, že až jednou usedne na trůn, nebude sídlit v Buckinghamském paláci jako dnes jeho máti Alžběta II.. Zatím mu prý vyhovuje nedaleký Clarence House, kde žije s ženou Camillou (70).

Charles propaguje různé ekologické myšlenky, nelze se divit, že mu údržba 775 místností královského sídla přijde přehnaná. „Cítí, že jak z ekologického hlediska, tak co do nákladů to není udržitelné,“ sdělil zdroj z princova okolí listu The Sunday Times. „Kdo říká, že by se palác nemohl otevírat veřejnosti alespoň na šest měsíců?“ Momentálně se tak děje jen během srpna a září, kdy se dvůr přesouvá na letní hrad Balmoral ve Skotsku.

Charlese evidentně nepřesvědčí ani rozsáhlá rekonstrukce paláce za 10,9 miliardy Kč, kdy se vyměňuje topení a bojlery či instalují solární panely.
Otázkou samozřejmě je, kdy k Charlesově posunu na trůn dojde – čeká na něj 65 let, 7 měsíců a 13 dnů (nebo taky 23 967 dnů).

Na video s královskou rodinou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.