Tajemství Zity Kabátové (†99): Děsivá smrt manžela! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Tajemství Zity Kabátové (†99): Děsivá smrt manžela!

Zita Kabátová s manželem Jiřím Zavřelem
Zita Kabátová s manželem Jiřím Zavřelem (Michal Protivanský, archiv Blesku)

Prvorepubliková hvězda stříbrného plátna se dožila požehnaného věku, její druhý manžel ovšem takové štěstí bohužel neměl. Co se stalo?

„Babička se jmenovala Zita Zavřelová, protože si vzala olympionika Jiřího Zavřela a jeho jméno si nechala. Kabátová bylo rodné příjmení, které si nechala jako umělecký pseudonym. Já se narodila v Americe, proto mám jméno bez háčků a čárek," prozradila hereččina vnučka Grace Zita Zavrel Blesku. A jak se ocitla až v Americe? Zitin manžel tam emigroval!

„Podstoupil operaci očí, a když odcházel od doktora, tak se špatně rozhlédl a přejel ho náklaďák. Je to takové rodinné tajemství," šokuje Grace. A proč Zita Kabátová nenásledoval manžela do Ameriky? Možná se tahle tragédie nemusel stát, kdyby muže od lékaře doprovodila. „Byl to veslař, olympionik, ale byl dlouho zavřený za své názory. Pak po roce 1968 utekl do zahraničí. Chtěl po Zitě, aby za ním se synem přijeli, ale ona byla Češka každým coulem a nechtěla," dodala půvabná vnučka.

Prvorepubliková hvězda Zita Kabátová (†99) tajila smrt muže: Přejel ho náklaďák!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.