Karel Vágner (75): KOLAPS ORGANISMU! V nemocnici bojuje o život | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Karel Vágner (75): KOLAPS ORGANISMU! V nemocnici bojuje o život

Hudebník Karel Vágner skončil v nemocnici.
Hudebník Karel Vágner skončil v nemocnici. (Foto Aha!: Martin Hykl, Michal Protivanský, Dana Kolářová)

Všichni ho postrádali na čtvrteční oslavě 73. narozeninách producenta Plesu upírů Františka Janečka v Průhonicích u Prahy. Karel Vágner (75) sice bydlí za rohem, ale jen jeho nejbližší věděli, že bojuje o život v nemocnici! Před pár dny ho houkající záchranka odvezla s ukrutnými bolestmi břicha rovnou na kapačky! Diagnóza? Celková sepse organismu!

Autor řady hitů a dlouholetý kapelník Hany Zagorové (71), Standy Hložka (62), Petra Rezka (74) a dalších si na bolesti břicha stěžoval už delší dobu, neúnosnými se však staly až před třemi dny, kdy mu manželka Katyna zavolala sanitku. „Má otravu krve, rozjela se mu v organismu nějaká infekce. Nevíme z čeho,“ potvrdila deníku Aha! Vágnerova dcera Tereza (25) s tím, že tatínkovi bylo tak zle, že ani nemluvil. „Včera jsem za ním ale byla a už to bylo lepší. I výsledky krve jsou nadějné. Pár dní si v nemocnici ještě asi pobude, už se ale těšíme, až ho budeme mít doma,“ dodává Vágnerová. „Proklepli mě ze všech stran. Sono, krev... Tak důkladnou prohlídku jsem ještě nezažil! Byl to prý nějaký vir,“ řekl Aha! sám mistr basů.

O život už bojoval
V 60. letech minulého století hrál Karel Vágner v legendárním orchestru Karla Duby, který často jezdil na zahraniční turné. Vágner s touto kapelou vyjel na šňůru po Mongolsku a Sovětském svazu, ale zájezd ho mohl stát život! Pořadatelé je 21. srpna 1968 vzali na výlet. Při dopravní nehodě jejich autobus ale spadl ze srázu a převrátil se. Karel spolu s klávesistou Ivem Moravusem vypadli z autobusu oknem. Oba měli štěstí a spolu s Jiřím Jelínkem vážnou nehodu přežili. Vágner měl rozbitou hlavu a poraněnou páteř. Hrůzné okamžiky z celého incidentu se mu dodnes vybavují do detailů.

Dcera Tereza je v 6. měsíci
Muzikant je hlavou rozsáhlé rodiny, má celkem šest dětí se třemi ženami. Řada z nich kráčí v jeho muzikantských stopách. Dcera Tereza (25), která je momentálně v šestém měsíci těhotenství, je zpěvačkou, stejně tak syn Josef (27). Ve světě se zatím nejvíce prosadil syn Jakub (35), jenž je slavným rybářem. Ne nadarmo se Karel několikrát nechal slyšet, že na svoje děti je pořádně pyšný.



Přečtěte si
majojo
16. 9. 2017 • 06:14

Tu nehodu v Mongolsku přežilo víc lidí. A Jelínek například proto, že v tom autobusu vůbec neseděl.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.