Výživový poradce varuje! Tohle rozhodně nedělejte | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Výživový poradce varuje! Tohle rozhodně nedělejte

Expert varuje drunkorexií!
Expert varuje drunkorexií! (Ilustrační foto: Profimedia.cz)

Někteří lidé, kteří touží po štíhlé postavě, se nezastaví před ničím. Mezi rizikovou skupinu lidí patří ti, kteří chtějí zhubnout a navíc si rádi dopřejí sklenku alkoholu. Takoví lidé často propadají drunkorexii, raději totiž nejedí, aby si mohli dopřát oblíbený alkohol. Expert ovšem varuje, že nejsou kalorie jako kalorie.

Drunkorexie spojuje dokonce hned dvě nebezpečné poruch. Kromě nezdravého hubnutí totiž lidé propadají alkoholismu a jedí tak méně a méně, aby mohli pít více a více. Tento problém se často týká mladých žen a studentů, kteří mívají hluboko do kapsy. „Pokud se pití nedoplní jídlem, opravdu dochází ke ztrátě hmotnosti,“ prozradil odborník na výživu Igor Bukovský s tím, že takové pití ale vážně poškozuje zdraví.

„Řešit v rámci diety jen kompenzaci kalorií může znamenat, že člověk si nějaký čas udrží svojí konfekční velikost, ale organismus bude trpět nedostatkem důležitých živin. Je jen otázka času, kdy se zhroutí,“ varuje Bukovský na webu pluska.sk.

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.