Hořký konec života Luby Skořepové (†93): Všemi opuštěná prosila o pomoc! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Hořký konec života Luby Skořepové (†93): Všemi opuštěná prosila o pomoc!

Luba Skořepová v dokumentu SAMA
Luba Skořepová v dokumentu SAMA (Mediaoffline)

Luba Skořepová dlouho toužila být sama, aby si mohla dělat, co chce. Ve stáří se jí tosplnilo téměř do slova i do písmene. Místo radosti se ale objevilo zoufalství z toho, že o její osobu už není zájem. Její zoufalou snahu zachytil dokument Otakara Faifra s názvem SAMA.

Děj filmu se odehrává pouze v bytě herečky, ukazuje, jak se Luba Skořepová rozhodla zprodukovat sama představení. Nikdo jiný jí totiž žádnou roli nenabídl. „Musím se naučit žít s těma letama, ale hrát bych chtěla pořád. Jsem jediná v Evropě v těch letech, která hraje,“ věří herečka ještě na začátku dokumentu, jenže pak propadne zoufalství.

„Vůbec nikdo za mnou nechodí. Jim je to jedno, jestli tu chvilku budu, nebo nebudu. Všichni lidé poznají nakonec tu beznaděj,“ zazní v dokumentu slova plná hořkosti. Alespoň malé satisfakce se herečce dostalo tím, že o dokument SAMA projevila zájem televize. Skvělá zpráva se k ní ale dostala v době, kdy už ležela na LDN. „Na chvíli se jí do očí vrátila jiskra, která pomalu vyhasínala… Ale druhý den nás, bohužel, opustila navždy,“ říká režisér a scénárista Otakar Faifr.

 Hořký konec Luby Skořepové (†93) zaznamenal film SAMA: Zoufalá prosí kamarády!

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.