Manželka Drobného Dana: Takhle blízko měla k Brabcovi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Manželka Drobného Dana: Takhle blízko měla k Brabcovi!

Od majora Zemana ji dělil jen plot!
Od majora Zemana ji dělil jen plot! (Foto ara)

Měla to k majoru Zemanovi coby kamenem dohodil. Současná manželka zpěváka Milana Drobného (72) měla chatu hned vedle domu Heleny Brabcové (53), dcery zesnulého herece Vladimíra Brabce (†83). „Obdivovala jsem, jak se starala nejen o tátu, ale i mámu,“ říká Dana Drobná (60).

Ve Velké Lečici měla pěkný pozemek o rozloze 2000 metrů čtverečních a jen skromnou zahradní chatičku. „Stačilo mi to. Navíc jsem měla skvělé sousedy,“ říká o Brabcových Dana. Helena jí nabídla sprchu, protože neměla v chatičce tekoucí vodu, a pak jí půjčila rýč a šla s ní zasadit první stromek.

Zažila ještě Brabcovu manželku Naďu (†84). „Helena to vše skvěle zvládala, bylo u nich veselo,“ popisuje Drobná. Líbilo se jí, že Helena nechala rodičům postavit parádní »vejminek«, kde měli potřebné soukromí. V dřevěném srubu byl dokonce výtah, protože herec už moc nemohl na nohy. „Vláďa byl vždy dobře naložený, i když jsme tušili, že mu není právě nejlíp, nic na sobě nedal znát. Veselý a stále se smál, báječný člověk,“ vzpomíná na milé návštěvy zpěvákova žena.

Když pak Dana poznala před dvěma roky v Třeboni Milana Drobného, vzala ho samozřejmě k sousedům na návštěvu. To už ale podvědomě tušila, že pokud spolu začnou s Milanem bydlet někde v novém, bude muset chatičku obětovat. Další pozemek poblíž si prý koupila Helenina dcera Anna. Rodina majora Zemana prostě drží obdivuhodně pohromadě.

Změna plánů

Původně si Dana hlavně díky Heleně Brabcové dokázala představit, že jednou prodá pražský byt a pořídí si v Lečici něco na stálé bydlení. Milan její plány hodně zpřeházel.

Na video s Drobným se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.