Skořepovou (†93) šoupli v ND na chodbu, Tuček (†81) to měl na jevišti... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Skořepovou (†93) šoupli v ND na chodbu, Tuček (†81) to měl na jevišti...

Zatímco rakev s ostatky herečky Luby Skořepové (†93) se před 8 měsíci dostala jen do foyeru, pěvec René Tuček (†81) měl důstojné rozloučení na jevišti Národního divadla.
Zatímco rakev s ostatky herečky Luby Skořepové (†93) se před 8 měsíci dostala jen do foyeru, pěvec René Tuček (†81) měl důstojné rozloučení na jevišti Národního divadla. (Foto ara)

Dvojím metrem se nejspíš měří v Národním divadle. Zatímco rakev s ostatky národem milované herečky Luby Skořepové (†93) se před osmi měsíci dostala jen do foyer zlaté kapličky, René Tuček (†81), kterého znal jen úzký okruh milovníků opery, měl důstojné rozloučení na jevišti. Jak je to možné?

„V lednu probíhala v době smutečního aktu na jevišti zkouška před nadcházející premiérou. A dnes jsou vlastně ještě prázdniny, takže jeviště bylo volné,“ odpověděl na dotaz Aha! mluvčí ND Tomáš Staněk.

Zamkli dveře
S Lubou se počátkem roku mnoho jejích fanoušků nemohlo rozloučit. Organizátoři zamkli dveře, aby akt na chodbě nebyl rušen. Lidé, kteří nestihli začátek, se tak už dovnitř nedostali. Přitom když po skončení vynášeli rakev, zastavila se na chvíli i rušná pražská doprava a tleskali i lidé v tramvajích!

Zahráli hymnu

S pěvcem a pedagogem René Tučkem se v pondělí rozloučila početná rodina a desítky jeho kolegů. Čestnou stráž u rakve na jevišti stál například Vlastimil Harapes (71), Gabriela Beňačková (70), Ivan Kusnjer (67). Nad rakví promluvil pěvec Richard Haan (68). „René byl báječný člověk a ještě lepší pedagog,“ ocenil schopnosti zesnulého. Na závěr pietního aktu dokonce zazněla státní hymna!

Co tam dělal Macura?  

Na poslední rozloučení přišel také samozvaný ochránce Ivety Bartošové (†48) Zdeněk Macura (43). „Měl jsem dělat doprovod jedné ženě, která pana Tučka osobně dobře znala. Ze zdravotních důvodů ale nakonec nemohla přijít. Proto jsem vzápětí zase odešel,“ řekl deníku Aha!.

Na video se Skořepovou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
majojo
5. 9. 2017 • 21:13

Jak je to možné? No asi nebyla na tu dobu naplánovaná žádná jevištní zkouška, vy moulové.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.