Skon patologa Petra Pelzera (†76) ohrozil Modravu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Skon patologa Petra Pelzera (†76) ohrozil Modravu!

2015 Policie Modrava Pelzer si stihl zahrát patologa jen v první sérii.
2015 Policie Modrava Pelzer si stihl zahrát patologa jen v první sérii. (Foto archiv TV Nova)

Velké komplikace těsně před natáčením druhé série Policie Modrava! Ty způsobila režisérovi Jaroslavu Soukupovi (70) krutá nemoc herce Petra Pelzera (†76). Rakovina plic mu nedovolila odehrát roli patologa, a proto museli na poslední chvíli předělat scénář.

Smrtelná nemoc udeřila nečekaně. „Natočil celou první sérii. Když jsme začali připravovat druhou sérii na začátku roku 2016, někdy v únoru mluvil s produkcí a omluvil se, že už nemůže dál v seriálu pokračovat s tím, že má velké a vážné zdravotní problémy,“ prozradil Aha! režisér.

„Musel jsem vymyslet jiného patologa. Řekli jsem si, že by mohlo být změnou, kdyby na pitevně byla žena – vymysleli jsme patoložku Málkovou. Pro ni jsme pak vybrali Stanislavu Jachnickou,“ svěřil Soukup, jehož smrt velice zasáhla.

„Je to hrůza, takového herce je škoda. Role v první sérii Policie Modrava pro něj byla poslední. A byl v ní úžasný,“ dodal se smutkem v hlase režisér, který jako jeden z mála lidí z branže věděl o tom, jak je to s Petrem Pelzerem vážné. „Věděli jsme, že je nemocný, ale netušili jsme, že je to tak vážné,“ svěřil v červenci pár dní po smrti kolegy herec Zdeněk Maryška (70), který hrál s Pelzerem téměř do poslední chvíle v divadle.

Chybělo jen 54 dnů, a Pelzer by se podíval na první díl druhé série Modravy. Jeho zdravotní stav se ale koncem jara neskutečně rychle zhoršil. „Nemohl dýchat a k tomu se ještě přidal šedý zákal, kvůli němuž téměř oslepl,“ prozradil Maryška. Čtvrtého července pak představitel policejního patologa zesnul.

I první sérii 
poznamenalo úmrtí

Stejně jako Pelzer se nedožil úplně prvního dílu krimi seriálu z prostředí Šumavy Jan Pohan (†84). Ten si sice na rozdíl od Pelzera zahrál, ale strašně trpěl. Natáčel s naštípnutou páteří. Zemřel 14 dní před televizní premiérou.

Na video z Policie Modrava se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
dandova
4. 9. 2017 • 11:25

To je fakt ohrožení.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.