Obermaierová: Smutné přiznání o zesnulém Brabcovi... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Obermaierová: Smutné přiznání o zesnulém Brabcovi...

Brabcova seriálová manželka Obermaierová: Chtěl mě vidět! A já už ho nestihla…
Brabcova seriálová manželka Obermaierová: Chtěl mě vidět! A já už ho nestihla… (Foto ara)

Česko na začátku září zasáhla zpráva o skonu legendárního herce Vladimíra Brabce (†83)! Především major Zeman z normalizačního seriálu zemřel v pátek večer v sanatoriu v Nové Vsi pod Pleší. Tam ležel podle informací Nedělního Aha! ve vážném stavu od středy.

„Mohu potvrdit, že tatínek zemřel, ale podrobnosti sdělovat nebudu! Sešli jsme se u něj celá rodina a nyní jsme pospolu a řešíme, co dál,“ řekla Nedělnímu Aha! včera odpoledne Brabcova dcera Helena (53) v obci Velká Lečice. Právě sem si tatínka před časem kvůli jeho podlomenému zdraví vzala do opatrovnictví. A právě odtud ho také v minulých dnech převezli ve vážném stavu do nedalekého sanatoria, kde zesnul. Podle našich informací, že zemřel na onkologickém oddělení. 

Chtěl žít

Brabec si v posledních letech hodně vytrpěl. Měl velké zdravotní problémy, onemocněla i jeho manželka manželka Naďa (†84), s níž žil dlouhých 62 let. Přes dva roky bojovala s Alzheimerovou chorobou, pochoval ji loni v létě. Letos na jaře herec zkolaboval. Zmátořil se, a jak tvrdí jeho kolegyně Regina Rázlová (70), chtěl dál žít.

„Byla jsem za ním v dubnu v Nemocnici Na Homolce, kde byl hospitalizován. Tam jsme si naposledy povídali. Meditovali jsme o tom, jestli v našich letech má člověk stále bojovat, nebo jestli už se na to má vykašlat a tiše odejít. Ale Vladimír se rozhodl, že prostě bude bojovat, a potom jsme se další hodinu smáli na celé patro, až nás sestřičky chodily utišovat,“ prozradila Rázlová.

Nebyl to jen Zeman

„Jsem moc smutná, ještě před měsícem jsem Vláďovi volala, jak se má. Zval mě, abych za ním přijela, to už nestihnu. Když se tak zamýšlím, on vlastně třikrát přežil svou smrt, takže ho osud asi měl rád,“ prohlásila hercova seriálová manželka z Třiceti případů majora Zemana Jaroslava Obermaierová (71).

„Ráda bych lidem připomněla, že nebyl jen major Zeman, ale vynikající herec Národního divadla, hrál Cyrana a další velké postavy. Taky byl báječný dabér, jeho hlasem k nám budou promlouvat zahraniční herci ještě dlouho. Hlavně mu přejme klid. Budu na něj vzpomínat, byl to moc fajn kluk,“ vyznala se oblíbená herečka. 

Skon oznámila vnučka

„1. 9. 2017 večer ukončil svou životní pouť Vladimír Brabec. Vzpomeňte si na společně prožité chvíle. Popřejte svobodu a mír jeho duši. Děkujeme všem, kteří v posledních letech pomohli svou přítomností nebo myšlenkou. Rodina Brabcova,“ napsala na sociální síť Instagram hercova vnučka, výtvarnice Léna Brauner.

Počtvrté smrt neošálil

1975. Přímo na jevišti Národního divadla mu srdce vypovědělo službu, tehdy točil Majora Zemana a byl v jednom kole. „Ještě jsem stačil říct mám infarkt, zavolejte doktora,“ vzpomínal později.
2002. Po druhé srdeční příhodě mu lékaři museli voperovat trojitý bypass.
2015. Doma zkolaboval, po 16 hodinách na zemi se doplazil k telefonu a zavolal﷯ pomoc. Několik dní byl dokonce v kómatu.
2017. V pátek večer přišla ze sanatoria kousek od Prahy smutná zpráva, počtvrté už Vladimír Brabec smrt neošálil.

Vladimír Brabec (†83)
*Narodil se 15. 5. 1934 v Praze, dětství strávil na Žižkově
*V roce 1953 absolvoval DAMU
*Po škole působil v divadle v Mostu, v letech 1954 až 1959 v Divadle E. F. Buriana, poté hrál v Národním
*Ze zlaté kapličky odešel roku 1975, ještě se tam ale vrátil, v létě 1993 odešel
*O rok později ho Ladislav Županič vzal do Hudebního divadla Karlín
*Měl pilotní zkoušky, s kamarádem Luďkem Munzarem létal na větroních a ultralightech
*Je znám jako major Zeman, kriminalista z normalizačního seriálu, ale odehrál desítky skvělých rolí
*Nadaboval dva Bondy – Conneryho a Moora, plukovníka Pottera ze seriálu M.A.S.H. či Nielsena v Bláznivých střelách, v roce 1998 dostal za dabing Cenu Františka Filipovského
*S manželkou Naděždou, operetní zpěvačkou, měl syna Pavla (56), režiséra, a dceru Helenu (50), herečku.

Na video s Obermaierovou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.