Sestra Heleny se naštvala a poprvé promluvila Dost! Teď řeknu pravdu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Sestra Heleny se naštvala a poprvé promluvila Dost! Teď řeknu pravdu!

Helena Vondráčková
Helena Vondráčková (: Archiv)

PRAHA – Napětí v rodině Heleny Vondráčkové (60) se opět vyostřilo! Už se zdálo, že vše může být v pořádku, ale pak Helena dostala ránu pod pás! V jednom společenském týdeníku totiž vyšel rozhovor s jejím otcem Jiřím (86), v němž Helenini přátelé tuší silný vliv jejího bratra Jirky (58), který vede s Helenou a jejím manželem Martinem Michalem (48) dlouholetý spor.

Válka v rodině Vondráčkových

Z otištěných slov je cítit zloba, proti níž už Helena nedokáže bojovat. A možná už ani nechce. Exkluzivně pro deník Aha! se proto rozhodla promluvit Helenina a Jirkova sestra Zdena (68), která doposud mlčela!

Pro Zdenu Boudovou, třetí z dětí Heleniny zesnulé maminky Blaženy, a sestru Heleny i Jiřího juniora, byl rozhovor s Jiřím Vondráčkem seniorem, zavádějící a plný polopravd, poslední kapkou v dlouholetém rodinném sporu! Rozhodla se proto promluvit a svou sestru bránit! „Ten článek a věci v něm řečené naprosto odmítám,“ říká Zdena rozhodně. „A myslím si, že vůči Heleně a Martinovi to byla rána pod pás. Jsou to lži a nepravdy, které se stále šíří. Já sama se o tom přesvědčila už v roce 2002. Bratr Jiří mi dal tehdy na vybranou, buď on, nebo Helena s Martinem. Nebyla jsem sama, kdo se takto musel v rodině a mezi přáteli rozhodnout. Po letech jejich společného soužití, šťastného manželství a úspěšné kariéry je jasné, že mé rozhodnutí bylo správné. O ostatních věcech, které mě trápí a tíží, ale veřejně mluvit nebudu, neboť jsem byla maminkou slušně vychována,“ zlobí se Zdena s tím, že bratr Jiří starému otci servíruje jen »vhodné« informace.

Brání se i Martin Michal, přestože už teď ví, že cokoliv řekne, bude Heleniným bratrem Jiřím opět tvrdě použito proti němu. Neútočí na Vondráčka seniora, ale chce hájit jen svou čest. „Pan Vondráček mě napadá mimo jiné za to, že jsem byl několikrát ženatý. Nechápu, jak můj morální profil může soudit člověk, který na rozdíl ode mne přivedl do jiného stavu vdanou ženu,“ naráží Michal na fakt, že Jiří Vondráček senior se se svou budoucí ženou a Heleninou matkou Blaženou seznámil v době, kdy ona byla vdaná a měla malé dítě – právě Zdenu. A až když otěhotněla a čekala Helenu, rozvedla se a provdala se za Jiřího Vondráčka.

Zarážející je i otcova lítost nad tím, že v žádném z otištěných materiálů o rodině Heleny Vondráčkové není zmínka o něm ani o jejím bratrovi. Přitom jen v deníku Aha! vyšly na toto téma u různých příležitostí dva rozsáhlé materiály a Helenin tatínek byl vždy na čelném místě mezi těmi, o nichž Helena mluvila jako o svých nejbližších a nikdy nechyběla ani jeho fotografie. „A že se bratr diví, že po tom všem, co Heleně udělal, ho neoslavuje, tomu se musím jen usmát,“ dodává Martin Michal.


Co si o jednání Helenina bratra Jiřího myslí náš přední psychiatr Jan Cimický čtěte už zítra (29.6.2007) v deníku Aha!

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.