Honza Vyčítal vybral to nej | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Honza Vyčítal vybral to nej

Jan Vyčítal
Jan Vyčítal (: Archiv)

PRAHA – Jan Vyčítal (65) na sebe v poslední době upozornil především antihitem Dobrý den, prapore hvězd a pruhů, který natočil s ministryní Vlastou Parkanovou na počest návštěvy amerického prezidenta George Bushe v Praze. Ve skandálu, který po vydání singlu vypukl, zcela zapadlo trojalbum, které Vyčítalovi a jeho skupině Greenhorns vydal Supraphon pod názvem Zlatá éra 1967–1974.

„Jsou to ti úplně nejklasičtější Greenhorns ze všech. Písně, muzikanti a vzpomínky na speciálním trojcédéčku,“ přiznává Vyčítal. Přitom každá sestava této kapely byla zajímavá a pro celý žánr důležitá, ale ta z konce šedesátých a začátku sedmdesátých let byla opravdu kultovní. „Asi všem se okamžitě vybaví i obaly původních alb se zpěváky a instrumentalisty Michalem Tučným, Mirkem Hoffmannem, Tomášem Linkou, Josefem Šimkem, Markem Čermákem, Josefem Dobešem či Vladimírem Štýbrem,“ vzpomíná Vyčítal. A dodává, že trojalbum přináší opravdu romantické poslouchání, vždyť country muzika byla u nás v té době mladá, na gramodeskách nová a tematicky až rodokapsově kovbojská. A snad právě proto také mnohé z těchto písní jsou už navždy naprostou klasikou.

„Spolu s Mirkem Černým jsme vybrali celkem 82 songů z prvních čtyř greenhornských alb, ale také ze singlů a EP desek. A ohlédnutí za zlatými dobami průkopnického českého country je doplněno bookletem s fotkami a obrázky,“ dodal Honza Vyčítal ke vzpomínání na začátek cesty Greenhorns k legendárnosti!

28.6.2007

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.