Konvalinková šokuje: Vzdala se svobody po 30 letech! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Konvalinková šokuje: Vzdala se svobody po 30 letech!

Naďa Konvalinková se nechala »na stará kolena« zaměstnat.
Naďa Konvalinková se nechala »na stará kolena« zaměstnat. (Foto archiv Divadla na Vinohradech, ara)

Tohle nikdo nečekal. Naďa Konvalinková (66) učinila šokující rozhodnutí, po 30 letech na volné noze vstoupila do stálého angažmá. Ne ale v dosavadní domovské scéně Divadla ABC, ale do Divadla na Vinohradech.

Pro přátele a kolegy to bylo překvapení. „Všichni vědí, že Naďa bydlí přímo v pasáži U Nováků, kde se nachází divadlo. Mohla chodit do práce v bačkorách,“ řekl deníku Aha! jeden z herců. „Musela dostat velice lukrativní nabídku, že se nechala zaměstnat,“ mínil.

Být v angažmá totiž znamená, že herci vedení divadla určí, co a s kým bude hrát. A nemůže se vzpouzet. Navíc je veřejným tajemstvím, že si vydělá méně než například hostující kolegové. Platy v divadlech se pohybují okolo 20 tisíc korun měsíčně, zatímco hosté dostávají honoráře za odehranou inscenaci.

„Ano, Naďa nastoupila na Vinohrady,“ potvrdil informaci Aha! majitel agentury Harlekýn Václav Hanzlíček. Konvalinková s ním jezdí po republice v několika představeních už od půlky 90. let.

„Pro nás z toho vyplývá, že má mnohem méně času a navíc musí být kdykoli divadlu k dispozici. Kdyby někdo třeba onemocněl, Naďa by musela zaskočit,“ vysvětlil Hanzlíček.

Je možné, že k jejímu rozhodnutí přispělo i onemocnění její největší kamarádky Květy Fialové (87). Když musela kvůli Alzheimerově chorobě opustit ABC, už tam Naďu nic nedrželo. V Divadle na Vinohradech ji můžete od září vidět jako paní Pearsovou v Pygmalionu a také coby Rychtářku v Její pastorkyni, kde hraje po boku Dagmar Havlové (64).

Myslela, že je to recese

Konvalinková na Vinohradech střídala kolegyni Lucii Juřičkovou (52), která odešla do Národního divadla. „Po šedesátce jsem už věru žádnou zvláštní nabídku nečekala, a tak když mi Tomáš Töpfer zavolal, myslela jsem si, že je to snad nějaká domluvená recese,“ říká Naďa Konvalinková v rozhovoru pro měsíčník Divadla na Vinohradech, jak získala stálé angažmá.

Jejich dialog v telefonu prý probíhal v duchu filmu Vesničko má středisková. „Tomáši, to nejde, už jsem v důchodu,“ říkala mu Naďa. „Já taky,“ reagoval ředitel. „A bolí mě kolena!“ opáčila herečka. „Mně taky, ale na jeviště ještě dojdeš, ne?“ »zlomil« ji Töpfer.

Na video s Konvalinkovou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
dandova
25. 8. 2017 • 09:19

Dojemné sebeobětování.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.