Sportovec a herec Jan Tříska: Nutili ho kouřit! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Sportovec a herec Jan Tříska: Nutili ho kouřit!

Jan Tříska zažil během natáčení velmi nepříjemné chvíle.
Jan Tříska zažil během natáčení velmi nepříjemné chvíle. (ČTK)

Na návštěvě rodné země je teď legendární herec Jan Tříska (80). A nepřijel sem odpočívat. Vystupuje v rámci Letních shakespearovských slavností a představuje nový film Po strništi bos, ve kterém hraje. Během jeho natáčení ale zažil velmi nepříjemné chvíle.

Tříska, který jinak žije v Los Angeles, dostal od Jana Svěráka (52) roli dědečka. „Ta role je malá, říkám toho strašně málo. Mně se ale na té postavě od začátku líbilo, že v sobě měla zakleté tajemství. Já doufám, že je to v tom filmu vidět, že je to zatraceně mysteriózní starý dědek,“ prohlásil herec, který musel během natáčení kouřit fajku, což mu jako zarytému sportovci velmi vadilo.

„Rekvizitář mi ji musel neustále rozdmýchávat, aby se z té fajfky kouřilo! A to byl jediný konflikt, který jsem na place s režisérem Svěrákem měl. Stěžoval jsem si, že musím znovu a znovu vyfukovat ten hnusný kouř. Nicméně to dobře dopadlo,“ dodal Tříska v rozhovoru pro Frekvenci 1 s tím, že možná bude u nás ještě točit nový film s Jiřím Mádlem (30).

Únava v Čechách

Jan Tříska si během svého pobytu v Česku několikrát postěžoval na únavu. „Ten časový posun a to horko tady mi dávají zabrat. Ale daleko hůř snáším, když přiletím zpět do Los Angeles,“ svěřil herec.

Na video s Třískou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.