Smrt dědečka z pořadu Pergnerové: Našel ho vnuk! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Smrt dědečka z pořadu Pergnerové: Našel ho vnuk!

V pořadu Akce nový domov muži a jeho vnukům zrekonstruovali byt.
V pořadu Akce nový domov muži a jeho vnukům zrekonstruovali byt. (Foto Aha! - Helena Lacinová, archiv TV Nova, ara)

Smutná zpráva zasáhla nejen moderátorku pořadu Akce nový domov Terezu Pergnerovou (43), ale i televizní diváky. Důchodce Zdeněk Sporer (†70), který se sám staral o vnuky Daniela (13) a Dominika (11) zemřel na infarkt. V bytě, který mu moderátorka s týmem odborníku předělala k lepšímu... 

Obětavý stařík skonal z neděle na pondělí a plačící chlapce podle informací deníku Aha! v noci odvezli policisté k náhradnímu opatrovníkovi. Zdeněk Sporer ho určil už dávno, protože s pomocí příbuzných nemohl počítat.

„Vztahy v rodině jsou špatné. Mám pro kluky zajištěnou pěstounskou péči. Vezme si je můj dobrý kamarád. Zná kluky od plínek. Můžu klidně zavřít oči a budu vědět, že je o kluky postaráno. Je to zařízené,“ řekl v reality show, která se vysílala loni v prosinci.

Nečekaný odchod
Právě televizní pořad o smutném osudu rodiny dal vědět celému Česku. „Lidé v domě panu Sporerovi fandili a těšil se velkému uznání sousedů za obětavou péči, kterou vnukům věnoval,“ řekl Petr Prokeš, mluvčí Stavebního bytového družstva Krušnohor, kde měl pan Zdeněk pronajatý byt. Jeho slova potvrzovali sousedé z domu.

„Kluci plakali, když je odvážela policie. S dědou byli hodně spjatí. Je mi jich líto. Moc smutný příběh,“ řekla mladší žena z domu. Další, která venčila psa, ukázala na okno, kde na výsuvném věšáku plálo prádlo. „Děda ještě snad v neděli pral. Kdykoliv se podívám vzhůru, vidím je a chce se mi taky brečet. Pořád vidím ty plačící kluky,“ slzela žena a také sledovala noční drama v domě.

„My do bytu zatím nemůžeme, protože je zapečetěný policií. Prádlo se pokusíme nějak vyřešit, ale jinak musíme čekat, dokud nebude výsledek dědického řízení a do bytu nesmíme, i když patří družstvu,“ dodal Prokeš.

„Situací nezletilých dětí se zabývá pověřená pracovnice, která se ji snaží vyřešit v jejich nejlepším zájmu,“ odpověděl jednou větou na všechny otázky deníku Aha! mluvčí mosteckého magistrátu Petr Baraniak.

Opustila ho manželka + Záhadná smrt dcery:
Pan Zdeněk byl ženatý a měl dvě dcery. Jedné z dcer zjistili epilepsii. S tím manželka pana Zdeňka nedokázala žít a se zdravou dcerou je opustila. Zdeněk zůstal s nemocnou dcerkou sám. Ona si později našla přítele a zplodila s ním dva syny. Vztah jí nevyšel, své děti už jako úplně malé opustila a později zemřela, pan Zdeněk se nikdy nedozvěděl jak a proč. Vnuky si vzal do opatrovnictví.

Nešťastná moderátorka: Kluci, chci vás obejmout!
Z celé zprávy je na dně i Pergnerová, která si během nátáčení k panu Sponerovi a jeho vnukům našla cestu. „Některé věci v životě prostě nezměníme. Tak dědo, ať je ti země lehká. Moc na tebe vzpomínáme. A kluci, vás chci pohladit, obejmout a jenom říct, že v této zemi je tisíce a tisíce lidí, kteří vás mají rádi a jsou připravení pro vás udělat kdykoliv cokoliv.

Samozřejmě vím, že jednoho takového člověka máte právě teď vedle sebe a strašně mu za to děkuju. Děkuju, že jste. Ale taky je dobré vědět, že jsme připravení, všichni. Zdravím celou mosteckou komunitu, moc děkuju, že jsem vás mohla poznat. Upřímnou soustrast,“ napsala si na sociální síť.

Mrtvého našel vnuk
„Já jsem měl kluky napsaný už deset let na sebe, jsme měli přes magistrát, že kdyby se s dědou něco stalo, kdyby byl v nemocnici nebo kdyby zemřel, tak že se o děti postarám,“ řekl pro televizi Nova nový pěstoun dětí Zdeněk Korous. Podle něj důchodce Zdenka našel mrtvého jeden z vnuků. „Prej zavařoval něco a udělalo se mu špatně, tak si lehl a už se neprobudil. Starší Dominik, že ho budil a nemohl ho vzbudit, tak šel pro souseda, tak soused volal policisty a děda už byl mrtvej,“ dodal.

Na video s Terezou Pergnerovou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.