Zemřel hrdina: Český řidič autobusu zachránil životy cestujících! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Zemřel hrdina: Český řidič autobusu zachránil životy cestujících!

Zdemolovaný předek autobusu.
Zdemolovaný předek autobusu. (Foto Aha! – Martin Přibyl, Twitter.com/Rai Trentino, ČTK)

Chyťte se! To byla zřejmě poslední slova řidiče autobusu Karla S. (†62) z Pavlíkova na Rakovnicku, když prováděl odvážný manévr, aby zachránil lidi cestující v jeho voze. Pasažéři přežili, on zemřel...

Nehoda českého autobusu, který měl na palubě zhruba 40 lidí, se odehrála v pátek kolem 19:00 v italském Ronzone, ležícím mezi Bolzanem a Trentem. Autobusu zřejmě selhaly v kopci v údolí Val di Non brzdy. Naznačují to svědectví pasažérů, kteří vypověděli, že v autobusu byly silně cítit spálenina a kouř.

Autobus se stal neovladatelným. Cestující měli obrovské štěstí, že za volantem seděl právě zkušený řidič Karel S. „Svým hrdinným manévrem zachránil ostatní a zabránil skutečnému masakru,“ napsal web Ladige.it.

Vše totiž nasvědčuje tomu, že šofér navedl vůz do travnatého srázu, aby jej zastavil. „Jedna z hypotéz skutečně je, že řidič zareagoval velmi dobře,“ potvrdila velvyslankyně v Itálii Hana Hubáčková.

20 zraněných

V autobuse se zranilo 20 lidí, kteří seděli zejména v přední části autobusu, pět z nich má zranění středně těžká. Nikdo však podle informací ministerstva zahraničí není ohrožen na životě.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.