Exmanželky Brodského dožijí v LDN bok po boku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Exmanželky Brodského dožijí v LDN bok po boku!

Bróďa a jeho milovaný jezevčík Hugo.
Bróďa a jeho milovaný jezevčík Hugo. (Foto Blesk - Martin Pekárek, archiv Blesku)

Život někdy napíše podivnější příběh, než filmový scenárista! Co třeba tento: Obě exmanželky legendárního herce Vlastimila Brodského (†81) – Jana Brejchová (77) a Božena »Bíba« Brodská (95) – spolu dožijí pod jednou střechou!

Prozradil to syn Bíby, herec Marek Brodský (58). Maminka totiž v týdnu oslavila 95. narozeniny, a když jí Nedělní Aha! chtělo pogratulovat, její telefon, na němž ještě v květnu poskytovala rozhovor, byl vypnutý. „Máma je v nemocnici v Krči a v dohledné době ji mají přestěhovat do LDN v Motole. Takže kdyžto dobře dopadne, Bróďa bude mít obě manželky vedle sebe na jednom patře,“ prozradil nám Marek. V Motolské léčebně dlouhodobě nemocných totiž už delší čas pobývá také Jana Brejchová. Tu si bral Brodský po Bíbě, byli manželi od roku 1964 do roku 1980, a mají spolu dceru Terezu Brodskou (49).

Vnitřní svět
Bíba, tanečnice a slavná baletní historička, se sice ještě v květnu, když jsme s ní mluvili, těšila z rehabilitačního ústavu ve Chvalech domů, ale k tomu zřejmě nedojde. Čtvrtá po sobě následující zlomenina krčku a operace, jenž jí v posledním roce dlouhodobě upoutala na lůžko, si vybrala na oblíbené, bystré a vitální dámě svou daň. „Maminka už žije ve svém vnitřním světě, ve kterém je šťastná. Natáčí filmy, prodává zámky, ale s realitou to nemá moc společného. Chodím za ní každý druhý den,“ dodává Brodský.

Brejchová je »ležák«
Neměnný je podle všeho i stav Brejchové. „Maminka je stále v nemocnici a ten její stav je neměnný, ani lepší, ani horší, je upoutána na lůžko. Je ležící pacient a potřebuje dvacet čtyři hodin denně lékařskou péči a radostí už moc nemá. Je mi hodně líto, že když jí nabízím, že ji navštíví někteří z hereckých kamarádů, tak to odmítá. Nechce žádné návštěvy. Uzavřela se před světem, ještě než měla úraz, a nějak v sobě uzavřela tu společenskou kapitolu veřejného života. Jedinou její radostí je, když tam za ní přijdeme na návštěvu,“ prozradila před časem Tereza.

 

Fotograf Návštěvníků na videu: Brodskému při natáčení vybouchla slivovice 

Video se připravuje ...



Přečtěte si
svatadala
9. 8. 2017 • 14:19

Bože, to nemáte co psát a my budeme denně číst, kde dožijí baby po Brodském, co nám je do toho, koho to zajímá. Bíbu nikdo pomalu nezná a Brejchová je na palici, tak kde už má dožít. O dceru se v dětství nestarala, nemá se proč divit, že jí Terka nemá doma, co s ní, mladá nakonec ještě hraje, má práci.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.