Kočky nesou smrt: Nový virus budí obavy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Kočky nesou smrt: Nový virus budí obavy

Kousnutí kočkou přivodilo ženě smrt.
Kousnutí kočkou přivodilo ženě smrt. (Ilustrační foto: Profimedia.cz)

O několik koček bez domova se rozhodla postarat jedna žena z Japonska, dobrý skutek se jí však stal osudným. Drobným kousnutím se zřejmě dostala do jejího těla infekce, které za pár dní podlehla.  Žena sice zemřela už loni, ale až teď vyšlo najevo, že se skutečně jedná o první známý případ přenosu zákeřného viru ze zvířete na člověka.

O úmrtí nejmenované padesátileté ženy informovala stanice BBC, podle jejich informací žena zemřela deset dní poté, co ji kousla kočka. Podle laboratorních výsledků žena podlehla syndromu těžké horečky z trombocytopenie (SFTS).

Virus obvykle přenáší klíšťata, to ale žena neměla, vše tedy ukazuje na nákazu právě od kočky. Jedná se o virus, který se objevil poprvé v roce 2013. Infekční choroba se šíří hlavně v Číně, Japonsku a Koreji. Lékaři z těchto států mluví o 30procentní úmrtnosti a tvrdí, že virus zabíjí hlavně lidi nad 50 let.  I přestože se jedná o první případ, ministerstvo varuje, aby se lidé vyhýbali zvířatům, která vypadají nemocná.

 

Přečtěte si
hejpockej
29. 7. 2017 • 04:48

autor clanku je pomatenec.

hejpockej
29. 7. 2017 • 04:46

jakekoliv zvire, a hmyz, muze prenest virusy a jiny organismy kousnutim na cloveka.... mouchy malarii...komari virus co zpusobuje Parkinsona nebo rakovinu.... a co lidi, ty ani nemusi kousat, staci polibek na prenos Epstein Barr virusu nebo herpes, i mozno HIV.... Takze nevim co tu placaji o kockach. Jeden jedinej pochybnej pripad v Japonsku, a prej kocky nosi smrt a hned vyvolavani paniky mezi obcany, ze prej obavy.

majojo
28. 7. 2017 • 07:31

Jedno nechápu: Proč je článek zařazen do rubriky Trapasy....

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.