Aňa Geislerová (41) o mámině boji s rakovinou: Dávali jí 2 roky života! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Aňa Geislerová (41) o mámině boji s rakovinou: Dávali jí 2 roky života!

Aňa Geislerová
Aňa Geislerová (Foto Aha! – P. Machan, M. Hykl, M. Pátek, Herminapress.cz)

Čtyři roky se jim dařilo tajit, jakým peklem si rodina musela projít. Milovaná máma Ani (41), Ester (33) a Lely Geislerových (42) se prala s rakovinou. Nad zákeřnou nemocí naštěstí vyhrála, pod dohledem lékařů musí být ale pořád.

„Máma je nejsilnější a nejstatečnější člověk, jakého znám. Jsem na ni pyšná,“ řekla Aha! nejmladší ze sester. Nadaná výtvarnice Věra (70) si před čtyřmi lety musela od lékařů vyslechnout drsný verdikt. „Řekli mi, že mám rakovinu tlustého střeva. Ten nález byl opravdu hrozný. Ono to vážně vypadalo, že na to asi můžu docela zhebnout. Onkolog mi řekl, že s tímhle nálezem lidem statisticky dávají dva roky života,“ svěřila se umělkyně v Magazínu MF Dnes.


Vzájemná pomoc
V nelehké chvíli se rodina ještě víc semkla. „Ester to věděla první, protože se mnou byla na vyšetření. Díky ní asi žiju. Napadlo mě nechat si to radši pro sebe, ale ona všechny v rodině hned informovala. Díky Aně jsem zas byla další den v péči specialistů, kteří mi hned plánovali operaci, ozařování a chemoléčbu. Lela mi potom vařila,“ děkuje svým holčičkám dojemně.

Pod dohledem lékařů
Dnes už akademická malířka na nemoc téměř nemyslí – s dcerami zahájila výstavu Rodinný komplex, věnuje se dalším uměleckým činnostem Přestože je vyléčená, doktoři na ni pořád dávají pozor. „Každý, kdo prodělal rakovinu, musí chodit na pravidelné kontroly,“ potvrdila prohlídky Ester. „Když potkávám její doktory, tak mi říkají, že byla úžasným příkladem i pro ostatní pacienty,“ dodala.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.