Padělané obrazy pro Bohdalovou: Policie pro ni přišla do divadla! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Padělané obrazy pro Bohdalovou: Policie pro ni přišla do divadla!

Herečka chtěla investovat do umění, místo toho přišla o své úspory.
Herečka chtěla investovat do umění, místo toho přišla o své úspory. (David Kundrát, archiv Blesku)

Musela to být scéna jako z Columba. V kauze padělaných obrazů totiž za Jiřinou Bohdalovou (86) přišli před rokem vyšetřovatelé v civilu až do divadla, kde si ji večer po představení odchytili, legitimovali se a odvedli si ji »na slovíčko«.

Vyplývá to z informací z policejního vyšetřování. V divadle kriminalisté herečce sdělili, že mají podezření, že se stala obětí trestného činu podvodu, a domluvili si návštěvu u ní doma. Zajímali se o tři obrazy, které Bohdalová zakoupila od svého VIP bankéře Komerční banky Radka Pokludy.

Falešné obrazy má policie!
Ten se v průběhu let, zaštítěn seriózním peněžním domem, vetřel do její přízně. Během nich herečce s vymyšlenou historkou, že se jedná o propadlá aktiva právě banky, nabídl k odkoupení »za výhodnou cenu« díla Emila Filly, Jana Zrzavého a Jana Slavíčka v celkové hodnotě asi pěti milionů korun. Všechny transakce proběhly vždy v budově banky na Václavském náměstí, a není pravda, že by obrazy nosil sám herečce domů. Falešná díla prý měla herečka v držení několik let, než se na podvod přišlo, a visely v obývacím pokoji. Vyšetřovatelé posléze falza zabavili a nyní jsou v policejním depozitáři.

Bohdalová už před rokem, kdy ji policisté poprvé kontaktovali, věc předala svému právníkovi Michalu Morawskému. „Klientka předpokládala, že obrazy kupuje od Komerční banky. Trestní oznámení je podané na Komerční banku a bude se tato činnost prošetřovat. Není v pořádku, když váš osobní bankéř vám nabízí jménem banky falešné obrazy,“ říká Morawski.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.