Václav Vydra jako »Supervydra« : Co se děje? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Václav Vydra jako »Supervydra« : Co se děje?

Herec se proměnil v opravdového superhrdinu.
Herec se proměnil v opravdového superhrdinu. (Reprofoto www.vyzvasenatorum.cz, ara)

Ochránci zvířat ho před časem nařkli z týrání koní. A teď za ně Václav Vydra (61) bojuje! Vytáhl s nimi do boje proti kožešinovým farmám, a dokonce se pustil i do politiků!

Za všechno může zákon o kožešinových farmách. V červnu poslanci schválili návrh, který by je měl zakázat od roku 2019. Už ve čtvrtek návrh posoudí senátoři, a proto se herec převlékl za komiksového hrdninu Supervydru a v propagačním videu pro neziskovku Obránci zvířat vyzývá lidi, aby se za zákon u svých senátorů také postavili.


Pomoc od herce je o to váženější, že byl sám před lety nařčený z týrání koní. „Udělali ze mě tyrana,“ posteskl si před čtyřmi roky deníku Aha! poté, co se proti němu strhla negativní kampaň ohledně úpravy koňských kopyt, kterou praktikuje.
„Tuhle akci rozpoutaly dvě dámy z jednoho internetového koňského serveru. Poslaly udání na veterinární správu, a nějaký pán na mě dokonce podal trestní oznámení,“ svěřil tenkrát. „Kontrola z KVS neshledala v péči o koně žádné pochybení a policisté pochopitelně už vůbec ne.

Bohužel celou věc komplikuje nedostatečná informovanost o problematice, pocit konkurenčního ohrožení, snaha o zviditelnění, staletími zaběhlá praxe zprovozňování koní bez ohledu na následky na jejich zdraví a bohužel i profesní ješitnost a závist,“ přiznal herec. Ale protože jsou zvířata a příroda jeho život, nenechal se odradit a dál pomáhá. Nejen koním.

Na video s Václavem Vydrou se podívejte zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.