Ivanka Devátá (81): Ránu mám stále otevřenou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Ivanka Devátá (81): Ránu mám stále otevřenou!

Snaží se pilně rehabilitovat, jen ta rána dělá problémy.
Snaží se pilně rehabilitovat, jen ta rána dělá problémy. (Foto Aha! – Martin Sekanina, ara)

Ani sedm neděl po operaci rakoviny tlustého střeva se Ivance Deváté (81) nechce zavřít rána na břiše. „Jsem z toho moc otrávená,“ přiznala deníku Aha! spisovatelka a herečka.

Exmanželka Josefa Vinkláře (†76) alias nešikovného doktora Cvacha z právě reprízované Nemocnice na kraji města kvůli zhoubné nemoci vzali 20 centimetrů tlustého střeva. V průběhu operace se ale do rány dostala infekce.

„Zanítilo se mi to a ani tady se jim to nedaří dát do pořádku. Už to vypadalo, že to bude v pohodě, ale stále není,“ zoufá si Ivanka, která se po operaci zotavuje na rehabilitační klinice na pražských Malvazinkách.

Lékaři už si s otevřenou ranou nevědí rady, proto povolali experta, který se na ránu podívá. „Udělá stěry a potom se snad přijde na to, v čem je problém,“ míní Devátá, která už mohla být dávno doma. „S tou nezavřenou ránou mne ale pustit nemohou,“ dodává smutně.

Specialista MUDr. Kalý: Infekci může léčit i ambulantně
„V pooperačním období může dojít ke komplikacím ve smyslu hojení operační rány na přední stěně břišní či na hrázi. Tyto komplikace mohou být různého stupně a závažnosti – od banálních výpotků v ráně (hematomy, seromy) až po rozsáhlé infekty celé operační rány s nutností jejího kompletního rozpuštění.

U části takto postižených pacientů může pokračovat léčba infekce i po propuštění domů v podobě (někdy každodenních) kontrol a převazů na ambulanci,“ vysvětluje prof. MUDr. Zdeněk Kala, CSc., který se specializuje na chirurgickou léčbu trávicího traktu.

Na video se synem Vinkláře se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
bb88
13. 7. 2017 • 17:59

Ne, já jsem z Čechie.

bb88
13. 7. 2017 • 06:27

Jo, jo. Za ministra Hegra se snížily počty lůžek. Takže odoperovat a hajdy domů, pokud je volno, tak možná na dolečovák. Pak příjde infekce, která je v našich nemocnicích běžná. " Zlatý stafilokok MRSA " .A už se čekalo s volnými lůžky na UKčka z Majdanu. Víc raději nepíšu.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.