ExLunetic Kocián: Teď jsem Noggin! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

ExLunetic Kocián: Teď jsem Noggin!

PRAHA – Bývalý člen nejslavnější české chlapecké kapely Lunetic Martin Kocián (30) chystá velký návrat do showbyznysu! Nejenom že se uchází o účast v třetí řadě »primácké« reality show VyVolení, ale chce vydat i nové album.


„Pod jménem Noggin jsem natočil rapovou desku a teď hledám firmu, která ji vydá. Nějaké nabídky už mám, ale rád bych, aby to vyšlo u velký firmy, která tu hudbu dokáže dostatečně protlačit a zpropagovat,“ říká Kocián.

Kliknutím zvětšeteJako Noggin vystupuje Kocián i na diskotékách a dalších akcích. „Překvapilo mě to, ale je o mě docela zájem. Seznam mých vystoupení je na mých webových stránkách www.nogginmusic.cz,“ dodává Kocián. Ten po konci Luneticů prožil hodně pestrý život. Léčil se ze závislosti na pervitinu. Působil v několika nepříliš úspěšných hudebních projektech, pak odjel do Irska, kde se živil jako umývač nádobí a následně jako číšník.

Nyní pracuje v luxusní pražské restauraci Pálffyho palác, kde během jejího pražského pobytu obsluhoval například Madonnu. „Ta práce mě baví, protože většina našich hostů jsou cizinci a já si tak trénuju angličtinu. A navíc na mě cizinci nepokřikují. Lunetic už sice pět let neexistuje, ale lidi mě na ulicích pořád poznávají,“ tvrdí. „Kromě Aleše jsem se všemi kluky z Luneticu v kontaktu. Nemáme mezi sebou problém,“ uzavírá Martin a nevylučuje tak ani vzpomínkový koncert skupiny Lunetic.

Incké tetování Kliknutím zvětšete
„Čtyři pumy, což je posvátné incké zvíře, mají symbolizovat čtyři členy skupiny Lunetic. Pak je tam ještě nápis Linda. To byla moje sestra, která tragicky zahynula. K tomu jsou tam malé pěticípé hvězdy, jako symbol, že jsem se narodil za komunismu, a také že jsem jednu dobu byl hvězda.“

Čárkový kód Kliknutím zvětšete
„Má symbolizovat, že k lidem se v dnešním světě přistupuje jen jako ke zboží.“

VirusKliknutím zvětšete
„Je to virus z Hvězdné pěchoty. Má znamenat, že lidé jsou jako vir. Vyčerpají všechny suroviny, nechají po sobě spoušť a jdou dál.“

Keltský kříž
„Tohle tetování mám i jako hlavní motiv na svých internetových stránkách. Je to keltský kříž, který symbolizuje mé hudební alter ego Noggina.“ Noggin byl totiž legendární král Severozemí, ale jde také o anglický výraz pro panáka kořalky.

Písmena OSGKliknutím zvětšete
„Počáteční písmena mého dřívějšího hudebního projektu Old School Gang.“



Autor: Josef Koukolíček
Foto Aha! – Martin Pekárek

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.