Jiřina Bohdalová - Tajná oslavana Žofíně | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Jiřina Bohdalová - Tajná oslavana Žofíně

Už ve středu oslaví Jiřina Bohdalová 75. narozeniny a pokud zrovna Karel Gott nebude u porodu své přítelkyně Ivany, tak jí na oslavě i zazpívá.
Už ve středu oslaví Jiřina Bohdalová 75. narozeniny a pokud zrovna Karel Gott nebude u porodu své přítelkyně Ivany, tak jí na oslavě i zazpívá. (Aha!: Dalibor PUCHTA)

PRAHA – Herecká legenda Jiřina Bohdalová (74) to ve středu pořádně rozjede v legendárním pražském paláci Žofín! Jak by taky ne, když bude slavit 75. narozeniny! O tom, že to bude doslova oslava »ze všechny prachy«, není pochyb! A přísně utajená!

Novináři a fotografové budou mít na Žofín přísný zákaz! Jen deník Aha! odhalil, co všechno se ve středu večer bude na grandiózní oslavě pětasedmdesátin populární »Bohdalky« dít!

„Pozvala jsem tam lidi, kteří to se mnou myslí dobře,“ prozradila Aha! sama oslavenkyně. Kdo ale bude mezi pozvanými, to úzkostlivě tají. „Nechci nikoho jmenovat, co když nepřijdou?“ obává se Jiřina Bohdalová. Jak jsme ale zjistili, herečka bude mít oslavu, která strčí do kapsy i pořádnou svatbu! Pozvánky obdrželo přes čtyři sta hostů, mezi kterými nechybí ani nestárnoucí Slavík Karel Gott. A pokud zrovna nebude rodit, tak Jiřině i zazpívá. „Vůbec nic vám neřeknu, protože si to Jiřina nepřeje,“ omluvil svou mlčenlivost Petr Salava, prezident fotbalového klubu Amfora, který má na starosti kulturní program Jiřinčiných narozenin. Bohdalová je totiž Salavovou dlouholetou kamarádkou a čestnou výkopářkou Amfory.

A co se bude na narozeninách jíst? I to deník Aha! již ví! Na jídle pro prominentní hosty a nejbližší přátele herečky se totiž rozhodně šetřit nebude. Na své si přijde i ten nejrozmlsanější jazýček. Košíčky s kachní paštikou, lodičky s avokádovým krémem, suši, zeleninové saláty, pečeně, kachní prsíčka s rybízovou omáčkou, zvěřinové ragů, vegetariánská jídla, sýry, ovocné mísy a vybrané nápoje budou zdobit přeplněné stoly. A aby toho nebylo málo, nakonec se samotné oslavenkyni přinese speciální dárek – dvacetikilový dort!

A co to všechno bude stát? Miliony! Vždyť jen pronájem celého paláce Žofín na den stojí 380 000 korun! V ceně je už zahrnuta obsluha personálu, vybavení pódia nebo také veškerá osvětlovací technika. Občerstvení a gastronomické lahůdky přijdou na další statisíce. A to už vůbec nepočítáme vystoupení předních umělců v čele s Karlem Gottem! A kdo to všechno bude platit? Firma Mountfield! Jiřina Bohdalová s ní už deset let úzce spolupracuje. „Jsem vděčná že mi takovou oslavu dělají,“ přiznává herečka.

Jak je vidět, oslavy budou opravdu velkolepé. Co víc si teď slavná herečka může přát? „Chci mít hlavně hodně zdraví, abych se dožila ještě aspoň pěti let a když se mi to splní, tak pak si budu přát dalších pět let,“ říká s úsměvem. „Cítím se ve svém věku dobře a doufám, že tomu tak bude i nadále,“ svěřila se nám i když ještě nedávno prohlašovala, že společně s narozeninami dá sbohem své herecké kariéře.

„Není to pravda, to jsem řekla jen z lítosti, když se do mě začal opírat jeden bulvární týdeník. Ten napsal, že jsem dementní alkoholička,“ dodala smutně herečka. Svou velkolepou oslavu si ale nikým nenechá pokazit! A o své herecké umění neochudí ani nás, své věrné diváky. V současné době exceluje v Divadle na Jezerce ve hře Lásky paní Katty. „Herectví mě stále baví a jsem ráda, že se lidé přijdou na mě do divadla podívat. Právě tam dobíjím energii,“ dodala Jiřina Bohdalová.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.