Ivanka Devátá po operaci rakoviny: VÁŽNÉ KOMPLIKACE! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Ivanka Devátá po operaci rakoviny: VÁŽNÉ KOMPLIKACE!

Polohovací postel na vysílačku si Devátá nemůže vynachválit.
Polohovací postel na vysílačku si Devátá nemůže vynachválit.  (Foto Aha! – Martin Sekanina, ara)

Po operaci rakoviny tlustého střeva se teď zotavuje na Rehabilitační klinice Malvazinky. „V nemocnici, kde mne operovali, mi do rány na břiše zanesli infekci, tak tady mi ten zánět léčí. Už by to mělo být v pohodě,“ svěřila herečka a spisovatelka Ivanka Devátá (81), když ji Aha! na klinice navštívilo.

Měla dobrou náladu, protože dopoledne ji měl v parádě kadeřník. „Hned se cítím líp,“ komentovala exmanželka Josefa Vinkláře (†76) alias doktota Cvacha z legendárního seriálu Nemocnice na kraji města. Ivanku operovali 23. května a v nemocnici si potom pobyla tři týdny.

„Vzali mi dvacet centimetrů střeva. Vývod naštěstí nemám a teď se sejde konzilium a rozhodne, co bude se mnou dál. Chemoterapie ale rozhodně odmítám, člověku je pořád špatně a já si chci života ještě užít. Vždyť, kolik mi zbývá?“ říká Devátá, která pilně rehabilituje a jezdí i na rotopedu. „A to mne vůbec nebaví. Stát na jednom místě, to kdybych jela na kole krajinou, tak to je něco jiného,“ podotýká herečka. Po operaci byla tak zesláblá, že se jen stěží postavila na nohy, teď už ale, jak říká, běhá jako čamrda.

„Kárají mě tu, že mám používat tady to chodítko, tak když si na to vzpomenu, sáhnu si pro něj.“Povídali jsme si o všem možném, Ivance neustále zvonil telefin, to se přátelé ptali, jak jí je. A potom se ve dveřích objevil starší syn a novinář Marek Hlavica (56), kterého má s hercem Milošem Hlavicou (†81). Pochválil mamince účes, přinesl čisté pyžamo a župan a dal se s námi do debaty. Netrvalo dlouho a ve dveřích se objevil i druhý syn, kterého známe jako tělocvikáře z Kameňáku, Adam Vinklář (47). Ten jakoby svému slavnému otci, kterého si Devátá vzala dvakrát, z oka vypadl.

 „Přinesl jsem ti, mami, koláče,“ poznamenal. „Jsou to oba moc hodní kluci. Starají se o mne, denně mě navštěvují,“ usmívala se Devátá, která ještě netuší, kdy ji pustí domů. 

Adam Vinklář
„Stává se mi často, že lidem někoho připomínám a nevědí, kam si mě zařadit,“ směje se příležitostný herec Adam. „Natáčení mě baví. Není mou hlavní obživou, ale třeba se stane náhoda a poštěstí se mi i další natáčení,“ říká bývalý majitel firmy na podlahy. Ten je nyní na volné noze, ale živil se i jako profesionální hasič, obchodní zástupce nebo taxikář.

Marek Hlavica
Je novinář, odborník na komunikaci a hudebník. Pracoval v časopise Mladý svět jako redaktor. V roce 1990 odjel na stáž do časopisu Rolling Stone v New Yorku, kde získal zkušenosti ve světě mediálního obchodu. Ty pak zúročil v nově vytvořené pozici obchodního ředitele společnosti Mladý svět a nakonec jako ředitel. Nyní se věnuje marketingu a reklamě.

Na video se synem Josefa Vinkláře se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Anitata
6. 7. 2017 • 11:17

Konečně někdo normální připojuji se k přání všeho dobrého

Anitata
6. 7. 2017 • 11:12

No asi jo, protože i ona je jejich soukromý život, ale to asi "defakto" jaksi nechápete, že...

Anitata
6. 7. 2017 • 11:09

Modlete se, aby až budete starej jako ona, aby byl vůbec někdo, kdo by Vám přinesl vypraný pyžamo a zatoužil s Vámi pokecat...

kurna1
5. 7. 2017 • 08:59

Tak, až ji bude zase zvonit telefin, tak si dejte pane redaktore mokrý hadr na palici

defakto
4. 7. 2017 • 21:06

... chudáci ti její "kluci" , ti se cosi naskáčou kolem staré báby , mají vůbec čas na svůj soukromný život ?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.