Chladíte se melounem? Tohle se může stát i vám! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Chladíte se melounem? Tohle se může stát i vám!

Konzumace melounu nemusí dělat dobře každému.
Konzumace melounu nemusí dělat dobře každému. (Shutterstock)

Slovenský expert na zdravou výživu Igor Bukovský prozradil šokující zkušenost jedné z jeho klientek. Pokud máte rádi vyzrálé melouny, může se to stát i vám.

Igor Bukovský upozorňuje na fakt, že vyzrálé ovoce obsahuje mnoho sacharidů. Tvrdí tedy, že konzumací takového ovoce se zhubnout nedá. Dokonce ani oblíbené smoothie prý hubnutí neprospívá, ba naopak. Cukr z takového nápoje se do těla vstřebá ještě rychleji, a pokud tuto energii rychle nespotřebujeme, uloží se v těle ve formě tuku. Normální konzumace ovoce je podle něj lepší, protože cukr se z rozkousaného ovoce uvolňuje pomaleji.

Dále Bukovský upozorňuje na fakt, že právě fruktóza, kterou zralé ovoce obsahuje, může způsobit velké potíže při vstřebávání do organismu. „Snědla jsem misku červeného melounu a za dvě hodiny jsem už měla obvod břicha o 24 centimetrů větší,“prozradil Bukovský, s čím se mu svěřila jedna z jeho klientek.

 Zdá se vám to nemožné? „Meloun je kombinací problémových FODMAP-ových sacharidů, které mohou některé lidi strašným způsobem nafouknout. Mohou způsobit i projevy syndromu dráždivého tračníku,“ vysvětlil Igor Bukovský pro server Pluska.sk.

 



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.