Natáčení druhé řady První republiky: Hazard za miliony! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Natáčení druhé řady První republiky: Hazard za miliony!

Druhá řada seriálu První republika se právě natáčí.
Druhá řada seriálu První republika se právě natáčí. (Martin Hykl)

Tohle muselo být o nervy! Nové hvězdy druhé série První republiky, Anna Fialová (21), Vladimír Polívka (27) nebo Stanislav Majer (39), musely usednout za volant luxusních veteránů a ovládat jejich křehké motory. U některých typů by se přitom případné škody šplhaly až do milionů...

Tentokrát nemusel nikoho dlouho přemlouvat. „Všechny herce to zajímalo. Ty, co jsem oslovil, tak přišli poctivě na kamerové zkoušky,“ pochlubil se deníku Aha! režisér Biser Arichtev (40). Kromě vůně honoráře je patrně přilákala i vůně benzinu. Před kamerou se totiž mohli projet historickými žihadly, jejichž ceny se pohybují od 500 000 Kč až do 2 000 000 Kč. A jeden veterán měl cenu 10 000 000 Kč.


„Máme exkluzivní záběry. Herci opravdu ta auta řídí, což je poměrně unikátní. V jiných projektech veterány většinou ovládají dubléři, nebo jsou taženi na plošině, aby mohli být herci za volantem. U První republiky nám to majitelé dovolili, protože jsou z projektu nadšeni,“ radoval se režisér. Přitom stačí pár špatných manévrů, a je vymalováno. „Ano, vstupují do relativně nebezpečných situací. Zrovna dneska jsme točili s Vláďou Polívkou a Aničkou Fialovou scénu, kdy se těsně vedle sebe předjížděli,“ netajil se.


Nejvyšší třída aut
Majitelům z toho museli vstávat vlasy hrůzou. Jejich miláčky může poničit i špatné zařazení rychlosti. „Závodní vozy mají vysokou hodnotu, některé i přes deset milionů. Protože pro závodění jich tehdy vyrobili jen pár. Byla to ta nejvyšší třída – fabrika udělala jenom pár kousků. Krom závoďáků jsou ve filmu civilní auta. Ty mají hodnotu od půl milionu do dvou,“ potvrdil jejich vysokou hodnotu sběratel Jaroslav Šebek, který zprostředkoval auta do seriálu. „Ve veteránovi je těžký řadit. Ve vyšší rychlosti na okruhu tak radši jezdili majitelé aut sami nebo dubléři,“ dodal. Podle něj směli herci řídit jen čtyři závoďáky, dohromady se jich před kamerou objeví sedm.

Na obrazovkách už v září
Sága rodiny Valentových tentokrát začíná v roce 1928 . Hlavní hrdinové seriálu tak zestárnou o osm let. „Sice je to pořád rodinná romance, ale je to o dost temnější,“ prozradil Biser Arichtev. Diváci třinácti dílnou sérii na obrazovkách uvidí na začátku září.

Nejdražší kousek na place je Bugatti za 10 milionů Kč!
Jedním z nejdražších autíček bylo legendární Bugatti 35, které závodilo od poloviny dvacátých do poloviny 30. let minulého století. Dnes stojí přes deset milionů korun. Levná záležitost to ale nebyla ani před devadesáti lety. Majitel za něj tehdy musel zaplatit jako za pět běžných aut.

Jak vypadá seriál První republika, se podívejte zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.