Zpěvák Laďa Kerndl (72): Za co rozfofroval vyzpívané miliony? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Zpěvák Laďa Kerndl (72): Za co rozfofroval vyzpívané miliony?

Laďa Kerndl: Kam mizí jeho úspory?
Laďa Kerndl: Kam mizí jeho úspory? (Foto Pavel Machan)

Nemyslel na zadní kolečka. Vydal devatenáct úspěšných desek, přesto nemá Laďa Kerndl (72) na podzim života vystaráno. Kam mizí jeho úspory?

Je úspěšný muzikant, se splácením účtů a složenek ale český Sinatra bojuje skoro celý život. Jeho bankovnímu účtu zvlášť neprospělo ani 24 let, během nichž bavil smetánku na zaoceánských lodích. Těžce vydělané dolary se mu nakonec rozkutálely.

Měl velké oči
„Peníze, které jsem vydělal v zahraničí, jsem špatně investoval. Podvedli mě a o všechno jsem přišel,“ postěžoval si před lety. Ani úspěšná kariéra v Česku, kterou rozjel po padesátce, ho patrně nedostala mezi horních deset tisíc. Jazzman si splnil sen a před 17 lety přestavěl rozpadající se ruiny na megalomanské sídlo ve vesničce Žernovník u Brna. „Udělal jsem si tady jezírko, krytý bazén, vysázel les, vybudoval jazzový klub, kam se vejde sto padesát lidí,“ pochvaloval si možnosti domu. V prvotním nadšení si zřejmě neuvědomil, kolik provoz takového domu stojí...

Musí makat
Kerndl se tak klidné stáří na svém luxusním vejminku prožít nechystá. Nemůže si ho dovolit. „Budu pracovat, jak to jen půjde. Budu se snažit to vydržet ještě pár let. Nebudu svůj výkon nijak limitovat. Cítím se pořád mladej. Musím to všechno uživit,“ svěřil Laďa. Navíc připustil, že se mu část úspor rozkutálela z kapsy i kvůli nezřízenému bohémství.
„Muzikanti nikdy moc velký peníze neměli, protože mají plno kamarádů. Hodně se propilo, prokouřilo, prošustrovalo,“ řekl Kerndl Aleši Cibulkovi (40) v pořadu Můžu dál?, který můžete vidět v pondělí ve 21.20 na TV Barrandov.

Zastavila ho až rakovina
Před lety lékaři našli zpěvákovi nádor v krku, na pravé mandli. Postupně mu metastazoval do lymfatického systému. Celkem tak musel absolvovat 28 ozáření a 11 měsíců chemoterapií. „Lékaři dokonce řekli mé ženě, že mám před sebou posledních osmačtyřicet hodin života,“ vzpomíná Kerndl, který musel změnit způsob života. Sotva se coby zázrakem postavil na nohy, onemocněla rakovinou manželka Milada (59). Nakonec i ona nad rodinným prokletím vyhrála.

Na video s Kerndlem se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
kari1
12. 6. 2017 • 08:29

A to, za čo rozfofroval tie milióny, to sa chválí alebo sťažuje ... ?

ellenic
11. 6. 2017 • 11:08

Pan Kerndl vyjmenoval, co vše vybudoval a o co všechno přišel špatnou investicí, podvodem. Co mají říkat jiní lidé, kteří mají po celoživotní práci jen nízký důchod díky neschopnosti všech vlád od r. 1989. K čemu má tak rozsáhlý dům, jazzový klub a další budovy. Vždyť jen ten obrovský krytý bazén by stačil pro jednu třídu MŠ. Tenhle článek mi částečně přijde jako neplacená reklama na pořádání firemních večírků, svateb, narozenin atd. . Ve svém věku už by měl odpočívat a ne se starat o takový rozsáhlý "Southfork " . Pokud se o vše stará jen s manželkou, tak mají co dělat, pokud na to má lidi, samozřejmě je musí zaplatit. Provoz, údržba domů a pozemku něco stojí. On má tu výhodu, že ještě si vydělá zpíváním .

-bello-
11. 6. 2017 • 00:19

Kerndla nesnesu ani na vteřinu a tu jeho holku, co zpívala v triu ( název něco jako čokoláda) nesnesu taky ! Ta kravka spíš, než zpěv předvádí své tělo a doteď si nevybrala čím vlastně chce zaujmout.Kerndl za komunistů jezdil po světě, s komunisty dobře vycházel , ale po 1989 (tak jak mnozí z téhle branže " umělecké ") je ihned pomluvil .On a jemu odobní tomu snad opravdu věří co žvaní do éteru.Všichni jak přes kopírák byli chudinky buď pronásledovaný nebo aspoň v rozletu limitovaný.Jen nevím co např. Kerndlovi v té době chybělo.Peněz měl mraky a svobodu taky

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.