Předpověď Bohdalové se naplnila: Nový Pan Tau by měl být Preiss! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Předpověď Bohdalové se naplnila: Nový Pan Tau by měl být Preiss!

Nový Pan Tau by měl být Viktor Preiss. V Česku nemá konkurenci!
Nový Pan Tau by měl být Viktor Preiss. V Česku nemá konkurenci! (Foto Aha! – archiv ČT a ara)

Věštkyně české kinematografie! Takový titul by si zasloužila Jiřina Bohdalová (86). Jakmile se začalo mluvit o natáčení nových dílů seriálu a dokonce dvou filmů o Panu Tau, prohlásila, že nahradit Ottu Šimánka (†67) může jen Viktor Preiss. A došlo na její slova.

Ani ne před měsícem oznámila Česká televize, že ve spolupráci s německou společností Caligari plánuje k dosavadním třiatřiceti dílům původního seriálu z roku 1966 až 1970 natočit dalších 52 půlhodinových dílů, a navíc ještě dva celovečerní filmy. A na roli legendy s buřinkou jsou už i horcí kandidáti. „Favoritem na roli za českou stranu je Viktor Preiss a za Německou jejich komik.

Co se týká režie, během natáčení 52 dílů by se měl s německým režisérem střídat náš Karel Janák,“ svěřil zatím tajné informace dobře informovaný zdroj. A ty jsou tak tajné, že o nich zatím neví ani samotný herec. „Nevím o tom, ale nechtěl bych se k tomu vyjadřovat, protože o tom nic nevím,“ řekl Aha! překvapeně Preiss, který se divil i nad tím, že ho na roli nominovala i Bohdalová. „Já bych si v té roli uměla představit například Viktora Preisse, ale nevím, koho si Němci vyberou,“ pronesla před měsícem.

Detaily o natáčení i obsazení se ale zatím pilují. „Jednání probíhají a do léta by mělo být víceméně jasno,“ řekl ředitel vývoje pořadů České televize Jan Maxa. Natáčet by se mělo začít už příští rok na jaře a už teď je jasné, že nepůjde o žádné levné oživení legendy české kinematografie. Mluví se i o tom, že projekt by měl vyjít na neuvěřitelných 300 milionů korun.

Návrat ve velkém stylu
Pokud by Viktor Preiss roli Pana tau skutečně dostal, byl by s touto postavou spojený už podruhé. V roce 1988 se totiž v seriálu objevil. Dostal malou roli pyrotechnika.

Na video s Viktorem Preissem se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.