Petr Kostka (78): Pomoc, dusím se! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Petr Kostka (78): Pomoc, dusím se!

Petr Kostka je nemocný.
Petr Kostka je nemocný. (Foto Martin Hykl)

Sotva mluví, ale když jde o divadlo, přemohl se. Petr Kostka (78) dorazil na letní scénu divadla Ungelt s teplotou a pořádnou rýmou. Přímo na jevišti ho pak přemohl dusivý záchvat kašle! Ještě, že to nebylo během představení, ale »jen« na tiskovce.

Sotva sípal, ale byl kupodivu mluvnější než jindy. „Je mi zle, ale už se těším na diváky! Hrát tady je lepší než třeba dovolená v Karibiku. Stejně bych si tam odvezl svoje neduhy s sebou,“ řekl deníku Aha! herec, když znovu našel hlas.
Spolu s kolegou Františkem Němcem (73) na pražském Novém světě v srpnu několikrát vystoupí ve hře Pan Halpern a pan Johnson.
„Já to znám, jak jste na jevišti, jdou potíže stranou,“ přidala se Simona Stašová. Jednou prý na zájezdovém představení vyběhla do zákulisí a obě nohy si krutě narazila o neosvětlený klavír. „Belhala jsem se zpět na scénu, a rázem se mi ulevilo. Jenže, jak spadla opona, nemohla jsem znovu ani došlápnout,“ popisuje herečka. Snad je během divadelní sezony pod širým nebem nic zlého nepotká!

Potíže se srdcem
Před třemi roky Petr Kostka zkolaboval a byl hospitalizován s podezřením na srdeční indispozici. Divadlo na Vinohradech kvůli němu muselo zrušit premiéru a upravoval se také natáčecí plán seriálu Svatby v Benátkách, ve kterém hrál krejčího Karla.

Na video s jeho dcerou Terezou Kostkovou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.