Propuštěný vrah Kajínek (56): Jak to, že má řidičák a jezdí? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Propuštěný vrah Kajínek (56): Jak to, že má řidičák a jezdí?

Po Brně ho dva dny vozila jeho přítelkyně. V pátek si Kajínek sedl za volant sám.
Po Brně ho dva dny vozila jeho přítelkyně. V pátek si Kajínek sedl za volant sám. (Foto Aha! – Marek Pátek Pavel Machan, David Kundrát, Martin Hykl)

Prezidentem omilostněný dvojnásobný vrah Jiří Kajínek (56) vyšel z vězení a první dva dny se nechal vozit. Pak už si za volant troufl sám. V sobotu se dokonce vydal na cestu dlouhou 150 km.

Odsouzený dvojnásobný vrah nejspíš vždycky věřil, že se z vězení dostane. V roce 2010 si totiž nechal obnovit řidičský průkaz a řídit ani po 23 letech nezapomněl. Z kriminálu se sice ještě v úterý nechal odvézt novináři a další dva dny mu dělala šoféra jeho přítelkyně Magda G. (64), pak už si ale za volant sedl sám.  

„Chvíli mu trvalo, než si v autě všechno osahal. Měl trochu potíže se rozjet, ale pak už jel plynule. Problémy měl pouze s orientací. Několikrát špatně odbočil a musel se vracet,“ popsal svědek Kajínkovu první jízdu, která v pátek vedla z Brna do Třebíče. Za volantem se asi Kajínek cítil jistě, protože v sobotu už zamířil na sto padesát kilometrů dlouhou cestu, aby navštívil svou sestru.
Anténu dolů!
Když Kajínek zaparkoval, odmontoval anténu. Přesně jak byl zvyklý z časů před bezmála čtvrtstoletím, když se antény masově kradly. Alespoň stěrače nechal na místě. Druhý den ráno anténu znovu namontoval.

Padělal řidičák
Za šperky z vyloupených bytů si Kajínek koupil na konci osmdesátých let BMW. Šlo o vůz ukradený v Západním Německu. Navštěvovat matku a otce však jezdil ve starém trabantu. „Do Prachovic nebo Třemošnice jsem v bavoráku přijet nemohl. To by mě snad hned zastřelili,“ řekl později. Když v roce 1990 skončil ve vězení, převedl svůj milovaný vůz na svého kumpána Jaroslava Ďurčiho. Když se v roce 1993 nevrátil z vycházky do vězení, nechal si vyrobit padělaný řidičák na jméno Lukáš Voňavka.

Jiřího Kajínka těší, že lidé, se kterými se potkal, nevěří, že někoho zavraždil:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
6010
30. 5. 2017 • 08:26

k zapospco.. - Ty ho máš hodně v žaludku, viď? Ale my ne, nám se líbí a věříme mu, že není vrahem.Doufám, že to jednou dokáže, ale asi až za těch 7 let, co má podmínku.Ono to asi po dobrém totiž nepůjde. V tom jsou namočení takoví darebáci,ze kterých to přiznání bude muset vymlátit.

mpads
29. 5. 2017 • 19:21

Rychtáři(zapospco@... ty by jsi měl jít zpátky do basy i se svým nickem.. Kajínek má v soudních spisech nesrovnalosti a vražda a odsouzení byla jen na lži svědka.lháře Prokoše a stejného zaujatého soudu z Plzně, bez toho , aby zjistili, jak to provedl...Být tebou zakopu se pod zem za své činy a držím hubu.a krok..Kajínek není neviňátko, je zloděj, ale na vraždu by si nikdy netroufl...23 let si odseděl a to je víc než se dává za krádeže...Milost dostal, protože soudy jsou v Česku k ničemu a president to ví. Proto využil práva milosti

husakovodite
29. 5. 2017 • 16:30

Nedala ti stará či co ? Jen abys v base jednou neskončil sám.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.