Psychologové o vrahovi Kajínkovi: Je urostlý a nebezpečný! Proč se na něj lepí ženy? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Psychologové o vrahovi Kajínkovi: Je urostlý a nebezpečný! Proč se na něj lepí ženy?

Jiřího Kajínka očekávali před věznicí davy fanoušků i novinářů.
Jiřího Kajínka očekávali před věznicí davy fanoušků i novinářů. (Foto Aha! – Alexandr Malachovský, Jakub Poláček, Robert Klejch, Facebook)

Blondýnky, brunetky, mladé i seniorky, všechny tleskaly, výskaly radostí i slzely dojetím před rýnovickou věznicí. Objímaly ho, třásly mu rukama, líbaly na tváře. Co je to za ženy, které přijely, aby na svobodě vítaly nájemného dvojnásobého vraha Jiřího Kajínka (56)?

Zda je Kajínek vrah, jak řekl soud, nebo oběť policejního a justičního spiknutí, jak tvrdí on, je nadále otázkou. Možné je stále obojí. Proč se ale ženy přiklánějí na stranu doživotně odsouzeného vězně? „Zaplňuje jim jinak prázdný život, neuspokojené vztahy, neukojenost,“ míní psycholožka Ludmila Čírtková. Skutečnosti, že je z Kajínka lamač ženských srdcí, se nediví psycholog Jiří Novák. „Není to nic divného. Z pana Kajínka se stala svým způsobem celebrita. Navíc některé ženy přitahují nebezpečné typy,“ řekl Aha!.

Proč ženy takoví muži vzrušují, přitom nemusí být nutně jen romantická fantazie nebo ochranitelská povaha. Důvod může být i biologický, tedy v hlavě. „Po povrchu mozku je 54 oblastí. Každá má na starosti něco jiného, např. hlad, žízeň. Oblasti pro agresi a pro sexualitu přitom vedle sebe těsně sousedí. Když se jedna podráždí, tak elektrický impulz přeskočí na druhou, a tím pádem dochází k zesílení v erotické oblasti. Proto také něžné blondýnky nezřídka chodí na krvavé zápasy, kde se chlapy rvou. Pak mají i lepší sexuální zážitek,“ objasňuje Novák.

Zájem žen má podle psychiatra Jana Cimického několik aspektů. „Jde zaprvé o soucit s člověkem, který byl možná odsouzen nespravedlivě. V ženách to probouzí ochranitelský pud. Svou roli bude hrát i lákavé tajemství, které ho obestírá. Je to urostlý mužný typ, dokázal uprchnout z nejstřeženějšího vězení,“ objasňuje.

Noc ale strávil s jedinou
Jiřího Kajínka vítaly na svobodě desítky fanynek. Pozdravil se s nimi, ale nakonec odešel jen s jedinou, se svou přítelkyní, brněnskou psycholožkou Magdou G. (64). A místo do soukromí hned vyrazili do Prahy. Prošli se po Karlově mostě, svezli na lodi po Vltavě a pak si užívali ruchu Václavského náměstí.

Chce svatbu a děti!
Sotva získal svobodu, chce se jí hned vzdát? Jiří Kajínek by ze všeho nejraději vlezl co nejdříve do chomoutu a měl kupu dětí! Jenže asi to nebude mít tak snadné. Magda G., se kterou udržovali léta vztah přes mříže, se už jednou spálila a další svatbu nechce!

„Já doufám, že ji přemluvím, uteklo mi plno věcí. Chtěl bych svatbu a děti. Kdyby záleželo na mně, šel bych do toho hned, není na co čekat,“ řekl extra.cz a dodal, že první noc na svobodě strávil v Praze právě s ní. Pak ještě dodal: „V kontaktu jsme dlouho, ale udržovali jsme korespondenční vztah. Člověk se musí trochu poznat, byl jsem přece jen v díře 20 let. Ale svatba je na pořadu dne.“ Nakonec prozradil, jaké bylo jeho první jídlo na svobodě. „Zašel jsem na kachnu,“ uvedl Kajínek.

Obvinění advokátky Kláry Slámové: Celebrity se na něm přiživují!
Chtějí si na Kajínkovi přihřát vlastní polívčičku? Jen co prošel branou rýnovické věznice, stal se Jiří Kajínek nejsledovanější osobou u nás. A podle jeho bývalé advokátky Kláry Slámové (39) toho chtějí různé známé osobnosti využít!

„Ještě jedna žádost o zprostředkování kontaktu na JK, a začnu je zveřejňovat. A že je mezi nimi i dost známých lidí! Tolik trapnosti se jen tak nevidí,“ postěžovala si včera v noci na svém Facebooku Kajínkova advokátka Klára Slámová, která je zrovna na návštěvě u příbuzných v USA. Kdo mezi ně patří, zatím ale neřekla.

Doteď si nevzpomněli
Na možné příživníky, kteří by chtěli, aby se s Kajínkovou svezla i jejich hvězda slávy, má jasný názor! „Za celou dobu, co hnil ve vězení, jste si na něj ani nevzpomněli, natož něco udělali, a teď máte drzost žadonit?“ napsala rozčíleně z amerického Idaha.  

Zastupuje ho léta
Právnička s Kajínkem léta bojovala za obnovu procesu a po vyčerpání všech možností upozorňovala, že jediná šance pro jejího nejznámějšího klienta je právě prezidentská milost. „Těším se, až uvidím Jiřího Kajínka za branami věznice bez pout,“ reagovala počátkem května na zprávu, že se prezident Miloš Zeman chystá Kajínkovi udělit milost.

Vdova po zavražděném se raduje!
Z propuštění nájemného vraha se podle advokátky Kláry Long Slámové raduje i vdova po podnikateli Štefanu Jandovi (†27). „Například paní ex Jandová dnes měla také radost, protože ho podporovala už několik let,“ uvedla. Od počátku je přesvědčena, že jejího manžela v roce 1993 zavraždil někdo jiný a také žádala milost pro Kajínka.

Bendová: Myslím, že je nevinný
Slavní se případu Kajínek dosud spíše vyhýbali. Více o něm hovořil třeba režisér Petr Jákl, který o Kajínkovi v roce 2010 natočil film. V něm ho ztvárnil ruský herec Konstantin Lavroněnko (56), zazářila v něm i Tatiana Vilhelmová (38) nebo Alice Bendová (43). Ta si myslí, že je nevinný! „Já můžu jen tak podvědomě říci, že si myslím, že je nevinný. Ale to je pouze můj velmi subjektivní názor, takže nevím,“ řekla v rádiu Impuls.

Psychiatr Cimický: Na pravdě jim nezáleží
Co vlastně mohou různí lidé po Jiřím Kajínkovi chtít? Jaké zájmy mohou sledovat? „Všichni to nemusí být příživníci, mohou tam být i lidé, kteří mají i počestné úmysly,“ myslí si psychiatr Jan Cimický. Jenže mnozí sledují vlastní zájmy! „Samozřejmě nelze vyloučit, že z toho někdo chce také takzvaně něco vytřískat pro sebe. Aniž by ho třeba vůbec napadlo na pana Kajínka myslet. Takovým lidem nezáleží na pravdě nebo na spravedlnosti. To je jen snaha využít té situace.“ Jak tohle jednání vysvětlit? „Je to jedna z těch přirozených negativních vlastností, které u lidí jsou a netýká se to jen tohoto případu,“ uzavřel Cimický. 

Usiluje o obnovu procesu, ale... Co když Kajínka znovu odsoudí?

Advokát Černý: Do vězení by podruhé nešel!
„Dvacet tři let jsem se snažil dokázat, že jsem odsouzený za něco, co jsem neudělal,“ tvrdí stále Jiří Kajínek a nadále hodlá bojovat za očištění jména a prokázání své neviny. Advokát Jan Černý v rozhovoru pro Aha! řekl, že do vězení by v případě odsouzení už nešel.

*Co nyní může udělat pro očištění svého jména?
„On v podstatě může stále využívat veškerých právních kroků, které mu zákon umožňuje, např. začít návrhem na obnovu řízení.“

*Co kdyby dosáhl nového procesu a ten by skončil se stejným výsledkem, tedy že je vinen?
„Už mu nehrozí, že by i při případném vyslovení viny musel nastoupit výkon trestu. Pro něj by se nic nezměnilo. Milost by pořád trvala.“

*Co by se muselo stát, aby nového procesu dosáhl?
„Obnova řízení má svá přesná pravidla. Muselo by jít o předložení důkazu, který nemohl být v řádném řízení použit. Případ může dostat i jiný senát.“

*Všechny předchozí pokusy selhaly. Je vůbec možné, aby se po čtvrt století nový hodnotný důkaz objevil?
„Na letech, které uplynuly od spáchání činu, nezáleží. Znám případ, kdy se vrátil člověk po dlouhém pobytu z ciziny a zcela náhodou se potkal s odsouzeným, který již měl trest za sebou. Dotyčný si při tomto setkání vzpomněl, že má ke kauze, co říct. Není vyloučeno, že když se Kajínek teď objeví na svobodě, může to iniciovat nějakého svědka k vyjádření.“

Anketa Aha!: Dostala ho z basy popularita, nebo milosrdenství?
Byla milost pro odsouzeného vraha Kajínka zasloužená, protože si už odseděl dost? Nebo mu ji prezident Miloš Zeman (72) udělil kvůli jeho a také své popularitě? Zeptali jsme se politiků a lidí, kteří měli, nebo mají co do činění s justicí.

Exministr spravedlnosti Jiří Pospíšil (41):
„Jsem přesvědčený, že prezident Zeman udělil Jiřímu Kajínkovi milost kvůli jeho popularitě. Prezident neuvedl žádné důvody, které by zpochybňovaly jeho vinu, ani se v případu neobjevily žádné nové skutečnosti. Jiří Kajínek je dnes slavný, jako kdysi loupežník Babinský.“

Zástupce ombudsmana Stanislav Křeček (79):
„To, že o spravedlivém odsouzení Kajínka pochyboval kdekdo včetně  ústavních činitelů, vede mne k názoru, že o prvoplánovou snahu o zvýšení popularity v případě  milosti se nejedná. Důvody pro milosrdenství jsou zjevné.“

Úřednice odsouzená za vytunelování Liberty Barbora Snopková (73):
„Jsem přesvědčena, že to (Miloš Zeman) udělal z vlastního přesvědčení. Ale nevím, když dal k tomuto případu své stanovisko předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský, jestli by nechtěl dát stanovisko i k dalším kauzám, třeba k Libertě.“


Poslanec Marek Benda (48, ODS) z Ústavně právního výboru:
„Myslím, že pan prezident si pana Kajínka vybral proto, že tato milost připoutá největší veřejnou pozornost, pozitivní i negativní. A cílem nebylo dát někomu milost, ale odpoutat pozornost od napřažené hole na Pražském hradě a absurdních výkladů Ústavy.“

Poslankyně Jana Černochová (43, ODS) z Výboru pro bezpečnost:
„Bohužel, pan prezident omilostněním pana Kajínka popřel svůj veřejný slib občanům, že mu milost nikdy neudělí. To mi vadí víc než spekulace o motivu. Proč to udělal právě a zrovna v těchto dnech, ví jenom on sám a možná jeho sekretariát.“ 

Poslanec Lukáš Pleticha (42, ČSSD) z Ústavně právního výboru:
„Těžko říct, do hlavy pana prezidenta bohužel nevidím. Pochybnosti v kauze pana Kajínka jsou. A jsou obecně známé. Případ se stal navíc i v dosti divoké době. Případ – míněno spis – jsem neměl možnost studovat a bez toho nelze zaujmout žádný soud.“

První slova Kajínka na svobodě:

 



Přečtěte si
tajna1509
26. 5. 2017 • 00:39

ten kdo toto psal je je COCOT nic jineho k tomu nemam - je to humus co primitivove v bulvaru dokazi a psychologove ? sami maji bordel v zivote - alkoholici - fetaci - zlodeji . nasilnci a druhym kydaji veci do hlavy

jity
25. 5. 2017 • 20:42

Vůbec ty ženské nechápu, zas takový krasavec ten Kájínek neni. Jedině co u něho obdivuji, že si zachoval duševní zdraví, alespoň to tak vypadá.

rockyshowman
25. 5. 2017 • 11:25

Názor psychologů většinu rozumných lidí nezajímá. Díky jejich znalečných zpráv bylo již propuštěno mnoho psychopatů a nakonec vraždili znovu. Jeden prý uznávaný psychologů odborník dokonce boural a pak hrál mrtvého brouka, národ ví kdo to byl. Než takové doktory to raději jít do lesa. Režim, když pochybí vždy se snaží to nějak ututlat. To bylo za komoušů i nyní. Bohužel taková je pravda.

krat5
25. 5. 2017 • 11:00

myslím si, že názor Pospíšila, který je smočený a toho vyučenýho politika Bendy nikoho fakt nezajímá

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.