Ivanka Devátá (81): Vážné komplikace při operaci! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Ivanka Devátá (81): Vážné komplikace při operaci!

Ivanka Devátá se po zákroku zotavuje na JIP.
Ivanka Devátá se po zákroku zotavuje na JIP. (Foto Aha! – Karel Kopáč, ara)

Konečně to má za sebou! Herečka a spisovatelka Ivanka Devátá (81) musela kvůli rakovině tlustého střeva podstoupit operaci. „Jak dalece ale vyřešila moji nemoc, tak to se ještě uvidí,“ řekla Aha! Devátá.

Zákrok, který podstoupila v pondělí, se však neobešel bez komplikací. „Jak dlouho jsem byla na sále, nevím. Asi ale dlouho, protože jsem ztratila hodně krve. Museli mně ji dodávat,“ komentuje Devátá. Exmanželce Josefa Vinkláře (†76), legendárního doktora Cvacha ze seriálu Nemocnice na kraji města, odebrali půl metru střeva. „Byla jsem vevnitř samý nádor, dost se mi ulevilo, břicho už mám menší,“ říká Devátá.

Jestli jí lékaři teď doporučí chemoterapie, ještě neví, ale každopádně je prý odmítne. „Při nich je člověku neustále špatně a podívejte, kolik mi je let. Jak dlouho tu asi ještě můžu být? A já chci rozhodně dožít v pohodě, takže chemoterapie odmítám, už jsem to pánům doktorům i řekla,“ vysvětlila Devátá, která se ze zákroku zotavuje na jednotce intenzivní péče. Zatím se ale ještě nepostavila na nohy. „Dneska mě to už ale nemine. Musím prý chodit,“ svěřila herečka.

Kdy se bude moci vrátit domů, neví. „Hned tak to ale nebude,“ komentuje s tím, že doma jí v těchto dnech synové předělávají koupelnu. „Před operací jsem se chtěla vykoupat a vypadla jsem z vany. Tři čtvrtě hodiny jsem tam ležela na té studený dlažbě, než přišel syn. Nekompromisně mi řekl, že vana musí pryč a bude sprcha. Ani protestovat mě nenechal,“ svěřuje Devátá.

Neztrácí humor! Chce se vdávat!
„Tady za plentou vedle mě leží takový pán, který má stejnou krevní skupinu jako já. Říkala jsem mu, že bychom se měli vzít,“ snaží se mít nad závažným zákrokem nadhled herečka. „S tím pánem jsme společně čekali i na příjem. Ptal se mě, proč tak dlouho čekáme a já mu říkala: V krematoriu musejí nejdřív uvolnit místa,“ vtipkovala.

VIDEO - Syn Josefa Vinkláře (†76) Jakub: Tátu rozvedl alkohol a ženské!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
aviibab@...
25. 5. 2017 • 08:45

Držím palce paní Ivance. Líbil a líbí se mi její přístup k životu, její humorJe pro mne vzorem v řešení obtížných životních situací,Je to silná a rozumná žena.

tenerife
25. 5. 2017 • 08:22

Paní Ivanko,moc na Vás od pondělka myslím, jak se Vám daři,moc držím palce, ať jste brzy fit a v pohodě.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.