Viktor Preiss (70): Šance na super roli! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Viktor Preiss (70): Šance na super roli!

Viktor Preiss je prý horkým adeptem na hlavní roli za českou stranu.
Viktor Preiss je prý horkým adeptem na hlavní roli za českou stranu. (Dalibor Puchta / Aha)

Německá společnost Caligari plánuje natočit dalších 52 dílů slavného seriálu Pan Tau. A k tomu dva celovečerní filmy! Hlavní otázka je ale do této chvíle nezodpovězena: Kdo ztvární hlavní roli po zesnulém Otto Šimánkovi (†67)?

Do konce letošního roku mají být hotové scénáře k první 26dílné sérii, natáčet pak producenti plánují od jara příštího roku. Seriál, který je u sousedů ještě populárnější než u nás, by měl vtrhnout na televizní obrazovky v roce 2020 – a podílet se na něm má i Česká televize.  Produkční společnost Caligari už zaplatila i zálohu na autorská práva jejich držitelům – potomkům režiséra Jindřicha Poláka (†78) a scenáristy Oty Hofmana (†61).

Podle informací magazínu Aha! TV zaznívají v českém i německém týmu první jména adeptů na hlavní roli. Na české straně se mluví o jménech jako Viktor Preiss (70) či Jiří Dvořák (50). „Viktora Preisse bych si v té roli uměla představit. Musejí mít dobrého herce na hlavní roli, protože na té to stojí a padá,“ řekla nám Jiřina Bohdalová (86), která v původních dílech Pana Tau hrála maminku Helenu. „Všichni, kteří to psali a režírovali, Jindra Polák a Ota Hofman, jsou na druhé straně, takže je to sázka do loterie. Ale proč ne, uvidíme,“ dodala herečka. Co možná nevíte o Panu Tau?
* Pan Tau má doteď 33 dílů, které byly natočeny v letech 1966 –1988, a tři celovečerní filmy!
* V roce 1974 dokonce vyšla knižní varianta Pana Tau! Šlo o mezinárodní detektivku.
* Na financování natáčení seriálu a filmů se podílely i dvě západoněmecké televizní společnosti a díky tomu je slavný po celém světě!
* V tehdejším Československu se několik dílů vysílat nesmělo, protože v nich vystupoval bohatý kapitalista pan Viola (Jan Werich) a zlý taxikář (Pavel Landovský, signatář Charty 77).

* V Anglii dostal seriál jméno Mr. Jeewes, Francouzi ho přejmenovali na Pana Rosé! Autoři se později dozvěděli, že tau znamená německy rosa, v egyptské mytologii je zase TAU mystickým sluncem.
* Dcera Otto Šimánka Alexandra v cyklu Předčasná úmrtí v souvislosti s filmem řekla: „Je to o naší rodině...“
* Scéna s balonem se natáčela tak, že ten byl ve skutečnosti připevněný lany k vysokému lešení postavenému na nádvoří zámku Červená Lhota.

Viktor Preiss otevřeně o "pitvoření":

Video se připravuje ...



Přečtěte si
dandova
25. 5. 2017 • 10:50

Proboha, ne.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.