Sbírka na Skořepovou (†93): Chtějí ji vrátit na jeviště! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Sbírka na Skořepovou (†93): Chtějí ji vrátit na jeviště!

Pomozme Lubě znovu na jeviště!
Pomozme Lubě znovu na jeviště! (Foto Aha! – Pavel Machan, David Kundrát, ara)

Pomozme Lubě znovu na jeviště! Tak mladí filmaři nazvali veřejnou sbírku na dokončení dokumentu SAMA o herečce Lubě Skořepové (†93), který s Arankou z Chalupářů točili jen dva roky před její smrtí (zemřela 23. prosince 2016).

„Musím se to naučit, žít s těmi léty, ale hrát bych chtěla pořád,“ říká herečka v upoutávce na dokumentární snímek, který vznikal na podzim roku 2014, a je tak jejím posledním dílem. „Tři měsíce jsme bydleli s Lubou Skořepovou a natáčeli její život a snahy vrátit se v devadesáti letech na prkna, co znamenají svět. Máme spoustu materiálu na unikátní dokument,“ svěřila deníku Aha! jedna z tvůrkyň Anna Miklošová s tím, že k dokončení snímku chybí nemalé peníze. Proto se rozhodli vedle partnerů oslovit budoucí diváky přes internetovou sbírkou.

„S Nadací Taťány Kuchařové – Krása pomoci – jsme vymysleli, že si o podporu řekneme sami divákům. Finanční prostředky z této kampaně se využijí na postprodukční práce, distribuci, náklady spojené s přihlašováním filmu na tuzemské a zahraniční festivaly,“ řekla Miklošová ke snímku režiséra Otakara Faifra (36). Tomu herečka popsala na kameru poslední roky svého života, jež prožívala v samotě.

„Vůbec nikdo za mnou nechodí. Je mi jedno, jestli tu ještě chvilku budu, nebo nebudu. Všichny lidi jednou poznají to zoufalství, tu beznaděj,“ zazní v ukázce z dokumentu, na který do včerejšího dne přispělo 28 lidí částkou 20 950 korun. Premiéra dokumentu SAMA je naplánovaná na 21. září v pražském Rokoku, kde Luba naposledy stála na divadelních prknech.

Na trailer filmu SAMA se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.