Manévry na Bertramce: Gott se potají odstěhoval! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Manévry na Bertramce: Gott se potají odstěhoval!

Karel Gott se odstěhoval...
Karel Gott se odstěhoval... (Foto ara)

Takové manévry legendární vila Karla Gotta (77) na Bertramce ještě nikdy nezažila! Dům, jenž zpěvák během svého loňského boje s rakovinou přepsal i s přilehlými pozemky na manželku Ivanu (41), dostane novou střechu. Na půdě možná vzniknou nové obytné prostory. Slavík se kvůli rekonstrukci ze svého hnízda potichu vytratil. I s celou svou rodinou. 

„Akce kulový blesk proběhla o víkendu tak, že stěhování rodiny a její zvířeny takřka nikdo nezaznamenal. Nejsou daleko, holky mají ještě školu, takže Gottovi museli zůstat na dosah Prahy,“ řekl deníku Aha! zdroj z okolí zpěváka, který si nepřeje být jmenován.„Pan Gott se rozhodl, že je po několika desetiletích nutná nová střecha. Než započala rekonstrukce, s rodinou se na nějaký čas odstěhoval. Dům je však pod neustálým dozorem,“ okomentovala velké manévry na Bertramce, které mohou od Vltavy a z dalších míst okolo Smíchova pozorovat tisíce lidí, Slavíkova mluvčí Aneta Stolzová.Povolení vydané na jméno majitelky vily Ivany Gottové říká, že jde o »stavební úpravy půdního prostoru«. Podle informací deníku Aha! se tak Karlova Bertramka dočká nejen nové střechy, ale i dalších obytných prostor. Mluvčí rodiny na náš dotaz k tomuto tématu však vůbec nereagovala.

Půjdou do roubenky?
V Doubici na severu Čech mezitím pokračuje stavba roubenky, která je stále napsaná na jeho tchyni Blanku Krejčí (66). Zpěvák chtěl nedokončenou stavbu kvůli velkému zájmu lidí prodat, ale doteď to neudělal. Podle informací deníku Aha! dokonce zvažuje, že až začnou jeho dcerám letní prázdniny, přestěhuje rodinu do roubenky. Ta už by měla být hotová. V září se pak rodina vrátí na Bertramku, která už bude mít novou střechu a obytné prostory na půdě.

Drobné stavební práce
Vila na Bertramce zažije největší opravu od chvíle, kdy se do ní Gott v roce 1976 nastěhoval. Doteď uvnitř domu probíhaly jen menší stavební či rekonstrukční práce. Nejvíce jich má vila za sebou z doby, kdy se do ní nastěhovala současná paní domu Ivana Gottová.

Získal ji v dědictví
Do vily postavené ve stylu art deco se Gott nastěhoval v roce 1976. Nekupoval ji ale on, nýbrž jeho rodiče. Ve smlouvě o výměně se píše, že dům na pražském Smíchově vyměnili s manželi Polákovými Karel (†71) a Marie (†66) Gottovi za vilu ve Strašnicích, známou jako bungalov. Celkem je Bertramka vyšla na tehdejších 415 560 Kč, to je dnešních 4,5 milionu korun. Po úmrtí maminky na začátku prosince roku 1976 získal syn Karel polovinu Bertramky a okolních pozemků a také polovinu prvorepublikové vily v Jevanech, kde jeho maminka skonala. Když před Vánoci 1982 zemřel také tatínek, zdědil Karel i druhou polovinu vily na Bertramce a druhou poloviny domu v Jevanech plus přilehlé pozemky.

Karel: Je tu zima!
Gott si v posledních letech deníku Aha! několikrát postěžoval, že je ve vile na Bertramce zima. „Než to vytopíme, chvíli to trvá! Budu muset nechat zrekonstruovat krb, z něj pak krásně hřeje. Hlavně se bude hodit, až třeba bude krize a vypnou plyn,“ plánoval zcela vážně zpěvák.

Na video s Gottem se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
pavucinka
13. 5. 2017 • 15:24

měl hodně fanynek, tak ty sledují. Ale jeho závěr života je zajímavý i z jiných dův odů a pro mnohé muže může být poučný.

pavucinka
13. 5. 2017 • 15:19

Když máte revmatickou horečku, je vám teplo pořád a zdarma.

ellenic
13. 5. 2017 • 08:50

qwertina On se sám rozhodně nezviditelňuje, to je práce bulváru, to Vám ještě nedošlo .

qwertina
12. 5. 2017 • 21:26

Zadny klid nebude Gott bez zviditelnovani nemuze zit ma to jako drogu

mord
12. 5. 2017 • 16:33

Nežvan tady zase ty sve pitomosti hloupa nulo a švihej vytirat zase sis nadělala do tepláku bellmeku

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.