Syn Věry Špinarové (†65): Posmrtný dárek pro mámu... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Syn Věry Špinarové (†65): Posmrtný dárek pro mámu...

Syn za ní už hledá náhradu..
Syn za ní už hledá náhradu.. (Foto Aha! – Karel Janeček, ara )

Když odešla neočekávaně na věčnost Věra Špinarová (†65), jejímu synovi se zhroutil svět. Ani po měsíci se muzikant Adam Pavlík (42) ještě neodhodlal sednout k pianu. Ale netají, že by rád v kapele za milovanou maminku našel náhradu.

Zpěvačka zkolabovala 22. března při koncertu v Čáslavi, kde ji zradilo srdce. O čtyři dny později zemřela v pražské motolské nemocnici. „To byl bod zlomu, z něhož se naše rodina jenom těžko dostává. Včetně mě. Ani měsíc po pohřbu nejsem fit,“ smutní zpěvaččin jediný potomek.

Jindy usměvavý, dnes viditelně pobledlý Adam byl nejen synem slavné zpěvačky. Byl také kapelníkem bandu, který Věru Špinarovou doprovázel. A bude pokračovat i bez své nejvýraznější postavy? „Určitě pokračujeme. Uvidíme, zda najdeme novou zpěvačku nebo zpěváka. Ale to je zatím jen takové přání,“ plánuje syn zpěvačky.

„Mám v hlavě jeden projekt, o němž nechci zatím hovořit, jelikož je v plenkách. Hrozně rád bych ale udělal jeden vzpomínkový koncert, kde by zahráli a zazpívali ti nejvěrnější, kteří měli maminku nejradši a byli jejími kamarády,“ říká Adam.
Koncert se odehraje symbolicky v Ostravě, které byla Věra celý život věrná. „Dostal jsem nabídku také na O₂ arenu v Praze, ale to bych mamce nemohl udělat,“ tvrdí Pavlík.

V dobré společnosti
Z rukou primátora Tomáše Macury (ANO) převzal zpěvaččin syn Adam Pavlík včera ocenění za její mimořádný přínos Ostravě na kulturním poli. Zasedací místností zastupitelstva při ceremonii zazněla píseň Jednoho dne se vrátíš. Cenu města Ostravy získalo od roku 1996 jen 27 osobností či kolektivů. Jsou mezi nimi např. operní pěvkyně Eva Dřízgová-Jirušová (54), hokejista David Moravec (44), zpěvačka Marie Rottrová (75), ale i Kubínovo kvarteto či Janáčkova filharmonie Ostrava.

Na video z Ostravy se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
v.pejrilov...@...
11. 5. 2017 • 11:38

Adamovi jeho maminku Věru Špinarovou nikdo nenahradí,ale slyšela jsem zpívat její písen ,,Jednoho dne se vrátíš" Leonu Šenkovou a byla fakt hodně dobrá.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.