Otřesený přítel Čáslavské (†74): Je to pro ni nedůstojné! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Otřesený přítel Čáslavské (†74): Je to pro ni nedůstojné!

Rodina tají, kde má Věra Čáslavská hrob.
Rodina tají, kde má Věra Čáslavská hrob. (Foto Aha! – Martin Sekanina, Karel Kopáč, ČTK, ara)

Legendární gymnastka Věra Čáslavská by dnes oslavila své 75. narozeniny. U této příležitosti se v katedrále sv. Víta na Pražském hradě koná zádušní mše. Velmi podivné je však to, že rodina tají, kde sportovkyni pohřbila.

Věra si přála spočinout v rodinném hrobě v Černošicích, jestli ji tam ale rodina opravdu pochovala, není jasné. Její syn Martin Odložil (43) i zbytek rodiny totiž mlčí. „Martin už místo našel. Kde, to vám nemohu říct. Rodina si to nepřeje,“ řekl Blesku starosta Černošic Filip Kořínek. Na otázku, jestli je Věra pohřbena v Černošicích, odpověděl: „To nebudu komentovat...“ Z jeho odpovědi lze usuzovat, že ano. Navíc tohle místo si gymnastka sama vybrala.

„Když Věra umírala, říkala, že chce spočinout s rodiči. Na jejich hrobeček v Černošicích také chodila téměř denně, i s kapačkami na zádech,“ prozradil Věřin kamarád, japanolog Martin Vačkář (70). „Je to samozřejmě věc rodiny. V případě Věry ale nechápu ty tajnosti. Každý její obdivovatel od Mexika po Japonsko má přece právo položit jí na hrobeček kytičku. Tohle je pro ni podle mého názoru nedůstojné. A doufám, že rodina vyslyšela její přání,“ dodal Vačkář.

Co prozradila Věra Čáslavská (†74) v jednom z posledních rozhovorů? To se dozvíte v našem videu:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
rezacek
4. 5. 2017 • 11:49

Nedůstojné pro ni bylo především angažmá v milosti pro vraha jejího ex-manžela. Jinak, kde je její masokostní moučka, je mi u p..e.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.