Belmondo chtěl přijet do Varů! Záněty v nohou mu to ale nedovolí... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Belmondo chtěl přijet do Varů! Záněty v nohou mu to ale nedovolí...

Belmondo má velké potíže s nohama, proto k nám nepřijede.
Belmondo má velké potíže s nohama, proto k nám nepřijede. (Profimedia.cz)

Hlavní hvězdou letošního karlovarského filmového festivalu mohl být Jean-Paul Belmondo (84)! Hvězda filmů jako Profesionál nebo Zvíře k nám chtěla přijet, jenže podlomené zdraví mu v tom zabrání.

Pořadatelé festivalu v čele s jeho prezidentem Jiřím Bartoškou (70) jednali podle informací deníku Aha! s Belmondovým synem Paulem (54). Byli připraveni uhradit veškerý servis pro legendárního herce. Tak moc stáli o to, aby mu předali Křišťálový globus za přínos světové kinematografii... „Strašně rád by přijel! Ale už na tom není zdravotně dobře,“ řekl deníku Aha! Bartoška.

„Alespoň si ho letos připomeneme díky plakátu z jeho rané tvorby. Je na něm fotografie z filmu Bláznivý Petříček,“ dodal šéf filmové přehlídky. „Je pravda, že jsme museli mít souhlas s použitím jeho fotografie, jinak bychom mohli být právně popotahováni,“ upřesnil. Podle »českého Belmonda« Jiřího Krampola (78) má jeho slavný francouzský kolega velké potíže s nohama. „Slyšel jsem, že v nich má záněty. Nemůže cestovat po světě, proto evidentně nepojede ani k nám. Je to škoda, tolik bych ho chtěl vidět,“ posteskl si Krampol. Ocení autora hudby 
z Pretty Woman
Hlavním hostem 52. ročníku nakonec bude skladatel James Newton Howard (65), který složil hudbu ke slavným filmům Pretty Woman, Šestý smysl, Batman začíná či sérii Hunger Games. Při zahájení 30. června převezme Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii. Stejné ocenění obdrží britský režisér Ken Loach (80), který už má jeden glóbus z Varů za film Kes z roku 1970. Cenu prezidenta karlovarského festivalu za umělecký přínos české kinematografii letos obdrží režisér Tří oříšků pro Popelku a mnoha kultovních komedií Václav Vorlíček (86).

Video se připravuje ...



Přečtěte si
jity
26. 4. 2017 • 11:09

Holt stáří je někdy smutné. Škoda, že si nevzpomněli na Belmonda dříve, nyní už je chudák pomalu v posledním tažení, tak se sem nebude trmácet. Potřebuje klid a pohodu.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.