Oběšený fotbalista Rajtoral (†31): Mrazivé svědectví ze šatny! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Oběšený fotbalista Rajtoral (†31): Mrazivé svědectví ze šatny!

Otřesná sebevražda bývalého fotbalového reprezentanta Františka Rajtorala (†31).
Otřesná sebevražda bývalého fotbalového reprezentanta Františka Rajtorala (†31). (Foto Aha! – Zbyněk Schnapka, Jan Hrouda, Aleš Krecl, Profimedia.cz)

Zelená rakev zajela do bílé dodávky, v houfu přihlížející fotbalisté nedokázali pochopit, co se stalo. Ten věčně usměvavý pohodář už tu není... Bývalý český reprezentant František Rajtoral (†31) si vzal život!

Pravda, léta se mluvilo o jeho psychických problémech, ovšem všichni kolem něj byli přesvědčeni, že se s nimi zdárně pere. Jenže pak nepřišel na nedělní ranní trénink tureckého Gaziantepsporu, kam loni v létě z Plzně přestoupil. Našli ho v jeho bytě patřícího do luxusního rezidenčního komplexu. Bezvládné tělo viselo na opasku od kalhot. Prý už zhruba 10 hodin, tudíž se oběsil v sobotu pozdě večer... „Hrůza, jsme zničení. Ztratili jsme kamaráda,“ hlesl kapitán Elyasa Süme. „Všichni jsme ho měli rádi,“ přidal technický ředitel klubu Mustafa Kizil, který byl u toho, když se přivolaná policie dobývala do bytu.

„Dveře byly zamčené, ale v oknech se svítilo.“ Turecká média nejprve informovala, že u těla byl nalezen dopis na rozloučenou v češtině, později informace upravila, že mělo jít o výčet Rajtoralových dluhů i soupis, kdo naopak dluží jemu! Včera byla provedena pitva a odebrané vzorky byly odeslány na toxikologické vyšetření. Klub dnes pořádá na stadionu smuteční tryznu, po které budou hráčovy ostatky letadlem převezeny do Česka.

Tryzna za sebevraha Rajtorala (†31): Stadion v Gaziantep zel prázdnotou!

Tajemství z kabiny: Bál se lidí, bál se hrát!
Devatenáctiletý blonďáček z Příbrami stál tehdy Baník Ostrava 15 milionů. František Rajtoral měl za sebou v létě 2005 první přestup. „Přišel vzorně vychovaný skromný kluk, který byl nejlepší ve fyzických testech,“ vzpomíná na něj tehdejší mluvčí Baníku Igor Bruzl. „Byl hodný, inteligentní a nečekaně zranitelný. Už u nás měl psychické problémy, ale léčil se s nimi.“ Jak to chodilo, když měl špatné období, popsal jeho bývalý spoluhráč, který si nepřál uvést jméno. „V šatně se schovával do ručníku, bál se i chodit na hřiště. Nechtěl hrát zápasy, stranil se lidí, úplně se schoval sám do sebe. Byl na něj smutný pohled.“

Když zamířil po čtyřech letech do Plzně, problémy byly zapomenuty. „Přišel vysmátej klub, éro, neřízená střela. Přijel v audině a říkalo se mu pilot F1,“ popisuje zdroj z Viktorie. Na podzim 2014 nehrál, léčil se. Jako důvod klub uváděl syndrom vyhoření – což je blízký kamarád depresí. „Věděli jsme, že nějaké problémy měl už dřív, nikomu to nepřišlo divné.“ Vrátil se navenek silný, něco temného v jeho hlavě ale zůstalo. Je asi nemožné si představit, čeho se bál. Ale muselo to být hrozné, když zvolil takové východisko.

Expartnerka Petra: Moc jsem ti chtěla pomoct!
Petra Hrůzková, expartnerka Rajtorala, na Instagram dala dojemnou vzpomínku. I ona naznačuje, že Františka ničily vážné psychické problémy. „Tak moc jsem ti chtěla pomoct Fanuš…ale přemohla nás,“ napsala a připojila smutný smajlík. Když ještě byli spolu, žila po boku chlapa, který rozhodně nenudil. „Fanda má rád adrenalin. Jezdí na motorce, má za sebou seskok s padákem, potápí se,“ prozradila na něj Petra před Eurem 2012.

Pieta v Plzni: Svíčky za Františka!
Před plzeňským stadionem visí dres s Františkovým číslem 27, na schodech vzniklo pietní místo, hoří tu svíčky. Plzeň se loučí s Františkem Rajtoralem (+31), který s Viktorií získal čtyři tituly. „Já jsem tu s tátou. On chodí na fotbal a Franta byl jeho oblíbený hráč,“ svěřila se Hana Šiklová (9). Na pietním místě nechyběli ani fanoušci Viktorie. „Když za nás hrál, byl to můj favorit. Fakt to byl borec,“ prohlásil Patrik Vrábel (38).

Silný sportovec je mýtus
Psychiatr Jan Cimický (69) vyvrací obecnou představu, že sportovci zvyklí na emoce spojené s prohrou jsou »trénovaní« vůči stresu. „Ani špičkový sportovec není chráněný proti úzkostem a depresím. Znal jsem řadu lidí »do kterých by to nikdo neřekl« a přesto měli psychické problémy.“ Ke způsobu sebevraždy říká: „Vypadá to, že si byl jistý. Pokud člověk není o sebevraždě vnitřně zcela přesvědčený, nechává si zadní vrátka, nějakou možnost, aby ho zastavili a zachránili. Zřejmě nešlo o žádný zkrat.“

VIDEO: Sebevražda fotbalisty Rajtorala (†31)! Odvoz rakve a zdrcení kamarádi!



Přečtěte si
6010
28. 4. 2017 • 13:16

A co když to nebyla vůbec sebevražda.Přemýšlel o tom někdo? Může se to vše na jeho psychické potíže svádět, to je nejjednodušší.Proběhla u nás v ČR pitva? Myslím, že ne, že hned zapečetěnou rakev vezli na Příbram.Mohl ho někdo utlumit prášky a na ten pásek přivázat.Prý to bylo u topení.Mně to slovo sebevrah k němu nesedí, znala jsem ho.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.