Ředitel Branického divadla se brání: Dvořákovi dlužíme jen 35 000 Kč! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Ředitel Branického divadla se brání: Dvořákovi dlužíme jen 35 000 Kč!

Výhrůžky a vzájemné osočování. Tak to nyní vypadá kolem herce Josefa Dvořáka (75) a kolem ředitele Branického divadla Václava Čížkovského.
Výhrůžky a vzájemné osočování. Tak to nyní vypadá kolem herce Josefa Dvořáka (75) a kolem ředitele Branického divadla Václava Čížkovského. (Foto Aha! – Robert Klejch, herminapress.cz, ara)

Výhrůžky a vzájemné osočování. Tak to nyní vypadá kolem herce Josefa Dvořáka (75). Jeho manželka Jája (73) prohlašuje, že od ledna nedostali zaplacený smluvený honorář od ředitele Branického divadla Václava Čížkovského (52). Jenže ten tvrdí, že vše je jinak.

Jádrem sporu je honorář za tři odehraná představení hry S Pydlou v zádech. „Nedostali jsme zaplaceno za tři měsíce a mé urgence nebral nikdo vážně,“ postěžovala si deníku Aha! Jája Dvořáková. Podle jejích slov až ve chvíli, kdy se rozhodla případ medializovat, jí na účtu přistálo 50 000 Kč. Dalších 77 000 Kč jí prý divadlo stále dluží. „To je nesmysl, že nemá zaplaceno! Už v březnu dostala zálohu dvacet tisíc,“ komentoval to Václav Čížkovský a Aha! předložil potvrzení o provedené platbě (redakce je má k dispozici). „Navíc částka 127 tisíc, kterou paní Dvořáková udává jako celkový dluh, je nepravdivá,“ dodal.

Podle jeho slov zněla domluva jasně – za jedno představení divadlo zaplatí 35 000 Kč včetně DPH. O tom ale neexistuje písemná smlouva, jen ústní dohoda, u které však byla přítomna i obchodní ředitelka Branického divadla. „S paní Dvořákovou byl problém v tom, že ona stále nevěděla, zda chce procenta z tržeb, nebo fixní honorář,“ vysvětlil Aha! Čížkovský. Divadlu pak podle jeho slov začaly chodit od Divadelní společnosti Josefa Dvořáka faktury na mnohem vyšší částky, než bylo smluveno.

„Paní Dvořáková mi poslala fakturu na 54 450 a tvrdila, že na zájezdech to takto běžně prodává. Naše domluva ale byla jiná,“ komentuje to herec, jenž prý dodnes nemá jediný řádný účetní doklad na správnou částku. „A bez toho bych jim neměl vůbec nic vyplácet. Přesto od nás dostali sedmdesát tisíc a dvě představení mají uhrazená. Řekl jsem jí, že zbylých pětatřicet tisíc zaplatím obratem v momentě, kdy dostanu všechny řádné účetní doklady. To se ale nestalo,“ vysvětluje Čížkovský.

Problémy se zpožděním
„Je fakt, že se nám stává, že některé věci platíme se zpožděním,“ přiznal Václav Čížkovský. „Jsme závislí na tom, zda někdo zaplatí nám a tak dále. Pokud tu ale někdo pracuje a odvede práci naplno, tak peníze dostane. Tohle bychom si nemohli dovolit,“ vysvětlil. Branické divadlo, které se po pětileté rekonstrukci otevřelo loni na podzim, dostalo zatím jedinou dotaci, a to 150 000 Kč v loňském roce. „Letos jsme zatím bez financí, divadlo dotuji ze svého,“ prohlásil Čížkovský.

Na video s hercem Josefem Dvořákem se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
dametodokupy
25. 4. 2017 • 13:36

No ono teda ten pan Čížkovský taky zrovna není vyloženě reklama na poctivost...

henes
25. 4. 2017 • 09:11

Jak říká pan Jiří Suchý....je to takovej jednoduchej hoch,práskač a estébák ( a slizoun k tomu')

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.