Vilma Cibulková o drogách a celoživotním boji! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Vilma Cibulková o drogách a celoživotním boji!

Vilma Cibulková to v životě neměla lehké.
Vilma Cibulková to v životě neměla lehké. (Aha! – Marek Pátek)

Charismatická a talentovaná herečka, která to v životě neměla opravdu lehké. Ať už sama se sebou, s dcerou či s muži. Má na sebe vysoké nároky a démonů zla se nebojí, věří v sebeozdravnou sílu člověka a i když není tím, kým chtěla být, žije momentálně spokojený život.

Herečka, která se dostala do podvědomí diváků a médií za své herecké výkony, ale především kvůli její závislosti na alkoholu je prý oheň v ohni. Život jí občas opravdu nešetřil, takže ví jaké to je být na dně a starat se o vlastní závislost i o závislost své dcery. Kvůli těmto démonům dokonce přišla o partnera.

Málokdo ví, že kromě hraní se věnuje i malbě a je velmi tvořivým člověkem. Na otázku kým je, ale odpověděla pro Magazín MF trochu rozpačitě. Necítí se prý totiž ani jako literát, ani jako malíř a s tím, že je herečka prý bojuje celý život. Že by herečka tedy nebyla spokojená s tím, kým je? Jak to že neví, kam by se zaškatulkovala a proč bojuje s tím, že je herečka? ,,Protože mi bylo nadání dáno do vínku a já se o to sama nezasloužila. Rozhodně to nebylo moje vysněné vnitřní puzení, jak tomu u dětí bývá,“ odpověděla Cibulková.

Jejím vysněným povoláním byla učitelka v mateřské škole. ,,Studovala jsem střední pedagogickou, abych záhy zjistila, že mě to táhne k literatuře. Odmalička jsem byla velký čtenář. Ruku v ruce s tím šla i láska k veršům, a recitaci. Bavila mě. A sklízela jsem za ní dost velké úspěchy na festivalech, kde už šlo o hrané monology. To byla moje existence na jevišti. Než jsem se dostala na DAMU, byla jsem otřískaný festivalový hráč. Byla to krásná žeň,“ odpověděla Vilma magazínu MF na otázku “Čím chtěla být“.

Boj a ztráta

Kromě toho, že zápasí celý život s tím, že je herečka, dostihl jí i démon alkohol, a její dceru Šimonu závislost na drogách. Se Šimonou bojovala velmi dlouho, oporou jí byl tehdejší partner, herec Miroslav Etzler. ,,Přestože Šimonka nebyla jeho biologické dítě, Mirek Etzler se zachoval, jako by byl její vlastní otec. Zápasil s tím stejně jako já, ale vedlo to k tomu, že se naše cesty oddělily,“ tvrdí dnes Cibulková. Těžké období se vyšplhalo až do takové fáze, že před svou dcerou musela zavřít dveře. To byla pro herečku nejtěžší zkouška, kterou musela překonat. ,,Nejhorší je doba, kdy je vaše dítě na ulici. Stalo se pravidlem, že jsem jí třeba přinesla teplé oblečení nebo něco teplého do žaludku. Musela jsem přistoupit na princip, že to tak je. Vůbec jsem to nekomentovala. Bylo to strašně těžké,“ svěřila se.  Z drog se Šimona dostala prý díky komunitě, která je podle herečky funkčním řešením.

To, že se médiím svěřila se svým stavem je prý pro Cibulkovou prokletí. ,,Nevím, zda to byla závislost. Dodnes mi to všichni psychologové vyvrací. Tehdy se to tak samozřejmě jevilo. A já byla z těch, kteří to dokázali otevřeným způsobem pojmenovat, veřejně zmínit, na rozdíl od spousty lidí, kteří o tom radši nemluví, neřeší, ač si to v sobě nesou. Až jsem si jednoho dne uvědomila, že se to asi stane mým prokletím, protože novináři si to velmi rádi berou jako jediné téma mého života,“ posteskla si herečka. Vilma Cibulková se léčila dva měsíce v bohnickém ústavu a délku léčby si prý mohla vybrat sama. Dnes by si ale prý zvolila jiné kultivované a úspěšné sanatorium, které funguje jako denní stacionář a člověk, tak není vyškrtnutý ze společnosti.

Na rozhovor s Vilmou Cibulkovou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
kristinn
29. 4. 2017 • 21:17

Pani Vilma, Ste krásna a úspešná žena. A iba veľký človek si dokáže svoje chyby a zlyhania priznať a snaží sa ich riešiť. To Ste urobili. Zo Vám želám, aby to zlé bolo navždy za Vami, aby Ste sa tešili z dcérky a divákom rozdávali svoje umenie a obohacovali ním ich životy. V dnešnom svete sa akosi dobro vytráca a radosti moc nebýva. Buďte jednou z nich...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.