Václav Fischer, sponzor Špinarové: Stále je se mnou... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Václav Fischer, sponzor Špinarové: Stále je se mnou...

S Václavem Fischerem, který ji vzal pod svá ochranná křídla.
S Václavem Fischerem, který ji vzal pod svá ochranná křídla.  (Lucie Vítková)

Díky němu na přelomu 90. let a nového tisíciletí zažila Věra Špinarová (†65) velký comeback. Bývalý majitel cestovní kanceláře a exsenátor Václav Fischer (62) teď přiznal, že se zpěvačkou v posledních letech ztratil kontakt. Pořád na ni ale myslel a myslí i po její nedávné smrti.

Fischer po krachu svého podnikání odešel zpět do Německa. Nyní žije v Berlíně, kde v posledních letech provozoval hospodu. Ke smrti zpěvačky, kterou v dobách své největší slávy vytáhl znovu nahoru, se vyjádřil až nyní. „S Věrou jsme se mnoho let neviděli. Ztratili jsme kontakt. Ale ona byla a je stále se mnou, její písně mne držely a drží pořád nad vodou,“ napsal Fischer deníku Aha!. „Jsem rád, že jsem na konci 90. let zabránil tomu, aby skončila v propadlišti hudebních dějin a mohli jsme spolu rozjet – dovolím si říci – velmi úspěšnou spolupráci,“ dodal exsenátor.

Dvě alba a Kanáry
Fischer miloval Špinarovou od svých studijních let. Když pak na vrcholu své podnikatelské kariéry zjistil, že zpívá po barech a holduje alkoholu, spojil se s ní a nabídl jí spolupráci. „Podepsala pětiletou smlouvu s mým vydavatelstvím Fischer Entertainment. Nejprve jsme vydali album s jejími starými hity, které si v té době koupilo přes patnáct tisíc lidí. A pak to bylo novinkové a velmi úspěšné album Za všechno můžu já, za které rázem dostala zlatou desku,“ vzpomíná Fischer, který pro Špinarovou sháněl i kšefty.

Na podzim roku 2002 mimo jiné zazpívala s Karlem Gottem (77) a Helenou Vondráčkovou (69) na česko-španělském charitativním večeru v Maspalomas na Kanárských ostrovech. Nad koncertem tehdy Václavem Fischer převzal záštitu spolu s tehdejší první dámou Dagmar Havlovou (64). Výtěžek byl věnován na pomoc Praze postižené srpnovou povodní.

Bílá prozradila, proč nešla na pohřeb Špinarové! Budete se divit!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
jity
25. 4. 2017 • 09:48

bursik je to tak, neni co dodat.

bursik
24. 4. 2017 • 13:38

Fischer korektni podnikatel-svine ho znicili a Veru jine nikdy neocenily A pan Fischer zpevacku zachranil pro Cesky narod na dalsi leta Kde byl Ivo Pavlik ,vzdyt trpel i jeho syn kdyz Mama nemela ani na jidlo !! cely Show obchod je hnus, pasaci chteji vodovod na penize a vykladaji o znicene kariere kdyby mely deti !! Smesne nebot za Rozvadovem hvezdy nikdo nezna a ty ktere mely deti tak zpivaji Machalkova,Bila,Cernocka Rottrova i Simonova

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.