Zoufalý Pepa Dvořák: Brácha známé herečky mu dluží balík! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Zoufalý Pepa Dvořák: Brácha známé herečky mu dluží balík!

Josef Dvořák hraje už od začátku roku zadarmo!
Josef Dvořák hraje už od začátku roku zadarmo! (Foto Aha! – Petr Novotný, ara)

Od začátku roku hraje zadarmo! Josef Dvořák, který za tři dny oslaví 75. narozeniny, nedostal od vedení Branického divadla zaplaceno. Dluh se původně vyšplhal na 127 tisíc korun. 

Branické divadlo loni otevřelo po pětileté rekonstrukci. „Měli jsme radost. Hned jsme se s novým vedením domluvili, že tady budeme hrát S pydlou v zádech,“ říká hercova manželka Jája Dvořáková (73), která se svým mužem vede Divadelní společnost Josefa Dvořáka. Jenže ouha! Odehráli nasmlouvaná představení, a na kontě nic. „Nedostali jsme zaplaceno za tři měsíce a mé urgence nebral nikdo vážně. Došlo to tak daleko, že jsem musela zrušit už dubnové vyprodané představení a nyní i třetího května. Chci, aby diváci věděli, že my jsme je nezklamali,“ vysvětluje Jája situaci.

Když vedení divadla ve čtvrtek oznámilo, že se obrací na média, přišlo jí v pátek na konto 50 tisíc korun. Do té doby dělal ředitel Václav Čížkovský (52), bratr herečky Evy Čížkovské (51), mrtvého brouka. „Pořád nám dluží hromadu peněz. Jsem v těžké situaci, rozhodně nejsem zvyklá dlužit našim hercům,“ dodává rozzlobeně Jája o zbývajícím dluhu 77 tisíc korun. Divadelní společnost Josefa Dvořáka vznikla už v roce 1990. „Od té doby jsme měli jen jednou problém s neplacením, ale rychle se to vyřešilo,“ vzpomíná hercova manželka.

Čížkovský tvrdí, že žádné faktury nedostal. V další větě si ale protiřečí: „Fakturu za třetí představení nemám dosud! Mluvím o fakturách vystavených na reálné částky, nikoliv částky bezdůvodně navýšené!“ A hned výhružně připojuje, že může podat trestní oznámení pro pomluvu.

Černá ovce rodiny
Václav Čížkovský si zahrál ve filmu Copak je to za vojáka po boku Jiřího Langmajera (50). Sestra Eva, kterou diváci znají např. ze seriálu Ohnivý kuře či jako striptérku Álu z Discopříběhu, se ale už v minulosti od něj distancovala. Má toho totiž na kontě víc. Na Silvestra 1989 řídil Václav opilý a boural, když vezl herečku Michaelu Kuklovou (49). Odehrálo se to ale několik minut před půlnocí a vztahovala se na něj amnestie, takže se tehdy trestu vyhnul.

Na rozhovor s Josefem Dvořákem se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
mekanik
22. 4. 2017 • 19:04

vodník Pepa

karelka
22. 4. 2017 • 13:11

Proč nesedí v penzi, kvůli takovým lidem se zvedá stále odchod do důchodu.....

defakto
22. 4. 2017 • 08:59

... S pydlou v zádech ? ... Takový starý trapný kus a ještě na to někdo chodí ? ... Neuvěřitelné .

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.