Trávníčkův syn Dytrt: Někdy jsme neměli co jíst! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Trávníčkův syn Dytrt: Někdy jsme neměli co jíst!

Pavel Trávníček se synem Pavlem Dytrtem.
Pavel Trávníček se synem Pavlem Dytrtem. (Aha! – Karel Kopáč, Marek Pátek, Pavel Machan, ara)

Ačkoliv už je Pavlu Dytrtovi 26 let, svého tátu Pavla Trávníčka zná teprve 14 let. Do svých 12 totiž nevěděl, kdo je jeho otcem.  Těžké časy a nepěkné přezdívky, to vše zažil mladý herec a dabér.

Kečupák, nebo Kečupír. Takhle mu prý říkali děti, poté co natočil velmi známou reklamu na kečup. Spousta lidí, by si mohla říct, že malý zrzoun musí být díky velmi reprízované reklamě v balíku. Realita je ale jiná. Jeho maminka Helena Dytrtová totiž podepsala smlouvu, která byla výhodná jenom jako jednorázový výdělek. ,,Ten honorář byl strašně nízký a žádné peníze z repríz. Až po nějakých padesáti letech od jejího natočení by mě měli začít vyplácet. Ale to už tady samozřejmě bude jiný kečup, jiné reklamy s dětmi a já už budu starý kečupák,“ povzdechl si.

Herectví není jistota

I přes to, že už se odmalinka věnoval dabingu a trochu tak tedy přičuchl k herectví, toto povolání mu přišlo velmi nejisté a spíše jen jako jednorázová práce. Proto se vyučil truhlářem a rok pracoval v truhlářské dílně. ,,Jedna z posledních zakázek, kterou jsem tam dělal, byla strašně stará drahá police přes obrovskou zeď. Vymyslel jsem ji do tvaru půlměsíce. Byla pro jednu paní lékařku,“ pochlubil se Pavel v Sedmičce.

Změna názoru

Aby se zdokonalil v dabování a utišil tak svou zvědavost, přihlásil se na konzervatoř, kde získal obrovské zkušenosti a především potřebnou techniku, která je pro dabing nezbytná. V herectví ho prý podporuje jak mamka, tak táta. To, že je jeho otcem právě Pavel Trávníček se dozvěděl neobvykle. ,,Pamatuji se, že jsem byl na táboře a tam byl takový mentor a jednoho dne přišel s novinami, kde to bylo černé na bílém. Přijal jsem to bez emocí,“ vzpomíná. S Trávníčkem si prý ale hned sedli a mají skvělý vztah, který přetrval i do přítomnosti. Tyto hezké časy, ale nebyly vždy běžné v životě mladého dabéra a herce, občas se totiž jeho rodina potýkala i s nepříjemnostmi. Z dětství totiž ví, jaké to je strádat. ,,Občas nebylo co jíst, ale netrvalo to dlouho. Hodně nám pomáhaly babičky,“ prozradil Dytrt. Těžké časy, ale prý rodinu stmelily. Občas je jednoduše vše špatné k něčemu dobré.

Na video s Pavlem Trávníčkem se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.