Ťukněte si s celebritou! Herec Pavel Kříž slaví 56 | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Ťukněte si s celebritou! Herec Pavel Kříž slaví 56

Pavel Kříž
Pavel Kříž (Aha! – Karel Kopáč, TV Prima)

56. narozeniny dnes slaví herec Pavel Kříž. Přejeme všechno nejlepší, hodně štěstí, lásky a samozřejmě to zdravíčko!

Na svém kontě má brněnský rodák Pavel Kříž desítky filmů. Jeho kariéra je ale výrazně spojena i s pomáháním lidem. Od gymnaziálních let se chtěl věnovat medicíně, což mu bylo v předlistopadovém Československu znemožněno. V roce 1987 emigroval do Kanady a tam konečně mohl zahájit studium psychoterapie na univerzitě ve Vancouveru, pak působil v domech pro seniory. V zámoří se seznámil i se svojí životní partnerkou, filmovou animátorkou Bonnie.

Ještě předtím, než ČSSR opustil, stihl Pavel Kříž jako dvacetiletý natočit film Jak svět přichází o básníky (a o pár let později pokračování Jak básníci přicházejí o iluze) a dva roky nato ztvárnit statečného kováře ve stejnojmenném pohádce.

Po návratu z Kanady v 90. letech série o Štěpánu Šafránkovi pokračovala - Konec básníků v Čechách, Jak básníci neztrácejí naději a následovaly další známé snímky (Andělské oči podle Bohumila Hrabala, Vůně vanilky, I ve smrti sami) a oblíbené seriály (Ulice, První republika). Pavel Kříž se stal také členem činohry Národního divadla.

O divácké oblibě herce Pavla Kříže svědčí i to, že v roce 2010 vyhrál soutěž  StarDance s tanečnicí Alicí Stodůlkovou, když ve finále porazili zpěvačku Anetu Langerovou. Kromě tance se rád věnuje plavání, boxu a kung-fu.

Na video s Pavlem Křížem se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.