Seriál Labyrint boduje i v zahraničí: Strach ovládl Japonce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Seriál Labyrint boduje i v zahraničí: Strach ovládl Japonce!

Jiří Strach
Jiří Strach (David Malík)

Budou mluvit japonsky! Seriál Labyrint režiséra Jiřího Stracha (43) natolik zaujal, že ho koupili až na Dálném východě. Do kolen dostal také Němce a Holanďany, ti si ho ale natočí se svými herci. A tím zdaleka prodej úspěšných projektů České televize nekončí.

Alles gute neboli všechno dobré! Tak režisér Strach okomentoval úspěch svého seriálu. Z toho, že producenti z Německa a Nizozemí uzavřeli s Českou televizí na veletrhu v Cannes opční smlouvu na remake Labyrintu, je nadšený, stejně jako z toho, že ho odvysílá japonská televize. A za hranicemi bodují i další detektivní seriály.

„Zájem prestižních zahraničních producentů, především ze západní Evropy a Spojených států, o natočení vlastních verzí seriálů podle našich předloh je největším důkazem kvality současné české televizní seriálové tvorby. Kromě Labyrintu, na který jsme již smlouvu uzavřeli, jednáme i o Raplovi a minisérii Spravedlnost, kterou by si rádi natočili Francouzi,“ řekl obchodní ředitel ČT Hynek Chudárek.
Česká klasika jde do světa!

Země: Francie
Pořad: Herbář
Vysílací práva na pořad o zdravém životním stylu a hlavně bylinkách, kterým provází Linda Rybová (41) a Kateřina Winterová (41), chce koupit francouzský distributor.

Země: Maďarsko
Pořad: Pohádky z mechu a kapradí
Maďarská MTVA pustí svým dětským divákům už brzy animované pohádky o Křemílkovi a Vochomůrkovi.
Země: Maďarsko
Pořad: O loupežníku Rumcajsovi
Maďary dostala také další kreslená večerníčkovská klasika s Rumcajsem, Mankou a Cipískem.

Země: Mexiko
Pořad: Vivaldianno
Unikátní 3D koncertní show houslisty Jaroslava Svěceného (56) a zakládajícího člena Lucie Michala Dvořáka (51) poputuje až za oceán.
Země: Japonsko
Pořad: Labyrint
Už brzy se na japonské televizi NHK objeví parta vyšetřovatelů v čele s Jiřím Langmajerem (50). Jestli budou mít titulky, nebo budou předabováni, televize zatím neprozradila.

Země: Čína
Pořad: Želary
Aňa Geislerová (40) v dramatu odehrávajícím se za druhé světové války v zapadlé horské vesnici na moravsko-slovenském pomezí pro změnu uchvátila čínské distributory.

VIDEO: Jiří Strach o stavu českých pohádek a úspěchu Anděla páně 2!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
janakveton
11. 4. 2017 • 21:14

Já jak vidím ten jeho obličej, už je mi z něho šoufl!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.