Vilma Cibulková (54): Jak se chodím pást... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Vilma Cibulková (54): Jak se chodím pást...

Vilma Cibulková coby Johana udělá v Ohnivým kuřeti pořádný fičák.
Vilma Cibulková coby Johana udělá v Ohnivým kuřeti pořádný fičák. (Foto: FTV Prima)

Oblíbený seriál Ohnivý kuře se dočkal už stého dílu a stále do něj přibývají nové postavy. Jednou z nich je i herečka Vilma Cibulková (54), která sem čerstvě naskočila v roli šéfkuchařky. A tak se přímo nabízely otázky týkající se vaření…

V seriálu hrajete šéfkuchařku. Jaký je váš vztah k vaření?
„Závidím Jakubovi a Honzovi (Prachař a Dolanský – pozn. red.), že před natáčením prošli kurzem, že se učili krájet cibuli a mrkev, a je to na obrazovce vidět, protože já za nimi neustále pokulhávám. Takže mě na place učí aspoň správně nakrájet tu mrkev, přestože se tvářím, že to umím desetkrát lépe než oni. Ale musím na sebe prásknout, proč jsem ráda, že můžu být v »Kuřeti«, a to, že jsem se konečně naučila vařit podle receptů.“

To jste neuměla?
„Já mám hodně nápadů a vařím dobře, aspoň mi to moje okolí tvrdí, ale protože jsem zcestovalý člověk, tak jsem se upnula na asijskou kuchyni. Vím, že zajistí rychlé spalování, má svoje výhody, a navíc mi chutná. Ale ať se snažím uvařit sebelepší a rozmanitější jídlo, tak ve finále vždycky chutná stejně. Je tam kurkuma, kari, koriandr. Takže jsem uvítala pár receptů, které se netýkají mě a mého dílu. Jako dítě je opisuji, pak si je zkouším doma, a za poslední tři měsíce jsem docela zaznamenala úspěch, co se týče mých uvařených a nabídnutých jídel.“

Kolik času u vaření obvykle strávíte?
„Příprava nesmí trvat déle než čas, za který konzument jídlo sní. To znamená dvacet minut a dvacet minut, než se nám zavře česlo a vrátník. Jinak to nepovažuji za velké kulinářské umění. A pak, myslím, že všechno, co je přepečené a převařené, ztrácí všechny výživové hodnoty.“

Jaké jídlo je vaše nejoblíbenější?
„Ráda jím hodně zeleniny, málo masa, miluji ryby. A to všechno jsou minutky. Co se týče zeleniny, tu přidávám jako poslední a nevystavuji ji dlouhým tepelným úpravám, aby se v ní zachovaly všechny vitaminy. Říkám, že se chodím pást, a nutím k tomu i všechny ostatní. Jsem bylinář, mám ráda pampelišky, kopřivy a všechno, co mi vyroste na zahradě.“

Velikonoce jsou za dveřmi, jak se na ně těšíte?
„Já se na ně moc těším, i když se chodím »pást« i v zimě, protože sedmikrásky kvetou i pod sněhem. Na to nikdy nezapomenu. Na Velikonoce připravuji hlavně nádivky, nakládám kopřivy a lisuji je zastudena další měsíc. Pak se jen zalijí čerstvou vodou a ony vám vymění krev. Ale teď nemůžu nikomu radit, co jíst, protože až do Velikonoc držím masopust.“

»Kuře« slaví stovku
*Seriál Ohnivý kuře se začal natáčet 5. 3. 2016. Zahrálo si zde již 393 herců a kolem 5000 komparzistů.

*Během 350 natáčecích dní se točilo 300 dní v ateliéru a 50 dní v exteriérech, například v Benátkách nad Jizerou.

*Sto dílů znamená zhruba 92 hodin celkového času. Kdyby někdo chtěl vidět všechny natočené díly naráz, musel by sedět u obrazovky téměř čtyři dny.

Vilma Cibulková vaří ráda a rychle:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
-bello-
9. 4. 2017 • 21:58

Neviděla jsem jediný díl seriálu, myslela jsem, že to je něco, jako Pohlreich.Jím kdy chci, co chci a co je po ruce.Jako např. teď, kdy mám čas , ale protože sem píšu tyhle blbosti , tak stejně nevnímám co na tom talíři u notebooku mám ( shodně s 90 % populace ) . A když jdem na večeři , tam to prokecáme a pak si stejně druhej den nepamatujeme, co na talíři vlastně bylo " exluziv " .Exkluzivní zážitky kolem jídla mám z kdysi povinných dinners s arabskými obchodníky i šejky .Bylo to na 2- 3 hod. a z jídla si nepamatuju nic, ale tu atmosféru nezapomenu nikdy Jídlo se děsně přeceňuje a Cibulková by si měla dát spíš než kytky řízek! ararat + bursik+ ...podnikatel + mord - za ty šejky do mně!

ivoadler
9. 4. 2017 • 16:38

Je praštěná, ty vaří takhle bio. Byl jsem jednou na plese, předtančení obstaral nějaký kántry soubor s jediným tanečníkem. Sledoval jsem ho v průběhu večera. Ať tančil, co tančil, pořád to bylo kántry. S Vilmou je to stejný. Ať vaří, co vaří, pořád je to čína.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.